《Apex Legend》討論區 #21

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
所以我棄左lifeline無玩 本身main

單排輪隊友 本身贏到
我覺得勁好用喎
包抄突擊快到
拎住枝散彈周圍沖
單排係好用 但當你同人夾嗰陣 玩依隻不如玩horizon
單排用lifeline打到好炆
用octane最多輸自己

單排輸隊友 本身贏到
手制有輕微aim assist 但要喺50米內先有效
英既問題喇
我嗰隻定人哋
攞兩支spitfire追住人打到Rambo咁
你如果槍法唔差玩第隻英肯定carry得仲好
玩開肥仔定印度妹咋
三排比fd話過狗衝撚
NG就事但喇 當練打交啫
我唔打Rank架
Casual player黎
腰射 & ADS 不嬲都有aim assist 架la
不斷 ADS 應該唔會變成 auto lock喎?
所以咪事但 開心咪得
不過腰射 & ADS效果出黎其實唔係好明顯
始終依隻game 嘅aim assist無其他game咁勁咁屈

加埋敵人身位可以郁得好快 我見有啲高階玩法直接熄左佢
同埋無人講會變成auto lock 而係借左佢ads去拎個準心痴住人auto lock嗰啲係得gta先會有
Cod bf個d真係會拉走你個準星

Apex你地唔講
我都唔覺有
我真係唔明,不嬲腰射/ADS都有AIM ASSIST,差唔多瞄到人就會有小小autolock然後再降低個sens
點會因為你不斷ADS然後會加強左個aim assist?
因為前者出到黎效果係好輕微 輕微到你會覺得自己郁重好過借助佢aim assist(不斷ads )
你樓下位巴打直頭sense得好明顯
我都同你一樣 玩開cod嗰啲 再番黎 當堂覺得佢aim assist係好細微 但問題係依隻game啲身位郁得極快
大前提係用得依下 係要好貼嗰陣 同埋把野彈速唔快
真係有用咩
我見班職業玩貼面腰射都係唔開鏡+狂踎低only
睇你手勢 因為佢咁做有個問題 就係描嗰下會慢速
同埋會不斷拉扯個screen但我地依啲凡人邊做到咁pro

同埋我都想狂踮低 但我踮低制set左落右菇 極唔就手
諗緊轉唔轉制好
https://youtu.be/G7yEVa32jPk
你睇吓genburten 佢個手制操作
頭15秒已經有腿射踎低
佢踎低好似都係R3
準到痴線諗緊r3換唔換去其他位(L1)好
R3禁落去有resistance
呢條友手制準到外掛咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞