《Apex Legend》討論區 #21

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
啱啱禁入隻game,發現載入畫面嗰一slot插圖原來有故事睇發現新大陸
我估30%掛 冇計過
R-301係咪變左金鎗?玩左兩粒鐘都無見過
你咁講一講又好似係 無執過佢
重有小幫手同哨兵都無見過
我頭先打rank有場跑足幾個area都搵唔到一粒細電
啱啱用計過今晚打咗11場rank(真係用紙抄低),單排白金4 ps4贏一場,殺咗16個人,冇記助攻數目,大概升咗半條bar成件事好血尿
你用開咩鎗?下次見到tag比你
我R-301(兩倍鏡)+狗散
11場升到都應該好多場都拎頭3?
我都好耐冇升過咁多了 都hea 住打rank
smurf?
單排真係難 啲隊友廢到喊
main account嚟
做唔到腰射un唔停又射中人造damage冇左精準度 都係un小幾下算
同你一樣 但volt我都岩洗
單排係咁,無所謂,我純粹唔中意打ng先打rank,我打rank都有少少心得

單派真係睇吓排到咩隊友,有類人叫on9,打交除咗「白給」我諗唔到第二個詞語形容,但呢類on9通常唔多,十個入面得一個

有少數人屬於sniper派,十個有兩個,攞住支長槍無意義咁同人對槍射射射,收圈又唔睇,唔檢視自己資源量,又唔係打算食其他隊,荷包見底之後問你攞電攞子彈

反而多數人係有基礎觀念,但喺關鍵電光火石之間往往做唔好決定,呢類人十個入面有五個,佢地嘅特徵係會跟大隊、肯一齊推,但通病係做決定太遲疑,例如looting太慢引致太遲入圈、收圈時大腦hang機唔識避開hot zone引致被夾死、被人3rd party時不知進退、俾round1,2嘅毒圈傷害嚇親冇視察就入圈送頭
但去到final round,敵人人數少,佢地又開始思路正常返,佢地雖然唔會有咩極限操作但都算可以一戰
同呢類人玩真係要好似趕羊咁趕,round1未完就要開始趕佢地跑圈,隊伍移動時都要需要等一等,佢一落單,一定失機無神走一隊出嚟俾人食咗

至於白金入面嘅神手,十個入面一個都冇,勁嘅上咗去打大師啦,邊會同你打白金

唔驚唔覺就打咗咁多字
no,前五得三場,#1 #2 #2

打曬11場俾你睇,#19 #16 #14 #17 #17 #1 #2 #12 #14 #2 #6

其他想知再講
應該平時冇升啫
好多勁嘅都冇上大師 太嘥時間
同埋鑽四同鑽三個難度真係一個天一個地
淨係11場就白金4升到鑽?
你睇錯,上鑽石係1830 ching,我係半條bar
自膠睇錯左
你係單排定有fd一齊打?
單排完全係講運氣 有時d隊友真係廢到仆街
單排
有運氣嘅,部分啦
天際線睇完4個彩蛋可以拎過場畫面同武器裝飾
最後容易得好岩,只要你帶佢地行得岩 多數都頭三,同埋一開波會tag 配件 裝 99%都唔會差得去邊,仲有識金背包 比肥仔/生命線,囉狙幫全隊 升甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞