《Apex Legend》討論區 #21

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
想要屠人要搵咗自己嘅優點先
遊戲前期,中期,後期打法都會唔同
呢隻驚都係兩樣野
最重要係你嘅Aim 第二係你對遊戲理解
Aim 最考嘅係Tracking 廢咪練
你想屠人就要付出,睇你肯付出幾多時間
但係唔係個個付出時間都好似啲pro 咁勁
打機好講天份,有天份嘅人係比你打得好(更快)
你冇天份就接受自己要變勁嘅時間比其他人多
實力係浸出嚟嘅
第二係點樣利用你嘅遊戲理解去俾優勢你打羸
打之前諗吓個流程係點
你用咩英,身上咩甲,用咩槍,有幾多彈,幾多電要打幾多隊,邊度入去打,入去邊到打,打完點樣走。
啲神人屠人同你屠人嘅分別可能係
佢用少啲彈,少啲血就可以down 到一個人
但你就用多啲彈,多啲血先可以down到一個人
一隊有三個人,你得咁多彈咁多血又點down到咁多個人
用自己身上面最利把刀去盡自己最大嘅力去斬
吓吓輸咗就諗吓點輸
企錯位?用錯自己唔識用嘅槍?用錯距離應該用嘅槍?衝完隊友唔跟定你自己on9亂衝?一個都down唔到就屌隊友唔補槍?
定純粹自己唔夠勁真係廢
咁我到底邊到廢
利申:放負,仲未屠到人
想問吓大家收槍會唔會較第二個掣?
吓喺女人嚟㗎咩!?
把聲唔似喎
https://www.youtube.com/watch?v=dCXOnxM8sdY&t=5s

有冇睇過,超正 講尋血犬由來

依隻GAME其實都實幾有心
lwanwailee
kwanwailee
其他唔講,基本功做好先:
1. 搏火有意識(最好係練到下意識)地壓槍。
2. 計算對方血量,特別係爆甲之後剩低嘅血量。
3. 無時無刻記得執死屍盒嘅甲來換。
4. 自己揸霰彈槍要接近敵人先開槍,唔好搏緊火再接近,敵人揸霰彈槍就第一時間拉開身位先。
5. 自己有拿手嘅槍喺手先考慮少打多,否則建議放棄。
暫時諗到咁多,歡迎指教。
加個dc得閒一齊打?
屌原來係你 之前咪同你打過 仲有untititled 巴打食左雞果次 如果你打叫我
玩r99成日成排彈空大半
不過中哂人真係好撚爽 秒得好撚快
如果唔近 又壓得唔好
中距屙尿咁點射會準d
One clip 人好正
我都想知 見人r99打中距都好撚勁 我一遠少少就射唔到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞