《Apex Legend》討論區 #21

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
機械人q出去飛去條友後面再kraber腰射呀笨
xbox elite

手感一定好過哂sony合作果幾款

不過價錢唔平,同埋啲接駁轉插只支援ps4 game
萬年白金終於爬咗上鑽石
想買同叉盒一樣十字鍵同菇上下調轉嘅款
除左佢重有冇其他款
nacon同scuf好似都有
依家好煩 轉左新電視之後ps5會自動開
Nacon Revolution 好似比較多人推

Btw我覺得一般
點解會咁

有冇解決方法
不過只可以support ps4 game?
咁真係諗要要先
係,仲未出ps5電競手制

用開隻brook轉插又未出support ps5型號

攪到我玩cod都係開返ps4 version
你之後就會領悟到一開親電視 就自動開埋ps5 跟住最on9係ps5個熄機制無得就咁拎電視遙控熄(唔似得ps4咁擺左喺main page)
要焗住拎手制熄

但好處係你熄電視 ps5會自動sleep mode
同埋你開ps5嗰陣佢會自動轉signal 唔洗左禁右禁

解決方法有嘅 就係唔好將電視同ps5連埋一齊
但咁樣你打機要手動轉台 無得自動轉
同埋電視遙控控制唔到ps5
往好處諗 你重未換電視 依家都可以玩多陣ps4 version
Sony 電視?
咁你遲下實見到我成日online

我日頭返左工 老婆一定會開電視睇
以我所知
Sony 電視就會有呢個功能

https://manuals.playstation.net/document/ct/ps4/settings/devicelink.html

3叔而家係咪都有就唔知了
其實做到呢招大部份人都舉唔到例
wigg
jankz
kobi
niru
全撚部都痴線佬黎
NIRU係havoc仲算用得下已經好鍾意用呢招屈到人不要不要
一陣試下先 thx
不過我個情況係10次有6,7次先有
等我再研究下先 你個情況唔好link埋一齊係最好方法
我噴火練腰射 感覺易上手啲
平行都易描

有時腰射 會㩒一下L2 再放手
同時左右郁 加不斷R3

可以搵個岩自己嘅R3節奏
配合埋左右郁
始終對手 次次唔同
唔會捉到你路 相反自己準啲先

但都好少機會用到
行埋去就比人放血多
冇咁既事
咁慘
我sony電視 用手掣開機
自動轉埋
淨開電視就無事
行埋去 啲人拎狗散出黎 完
岩岩又試多次 開完soundbar之後又自動開左ps5

唔知係咪關依到事
好正常 近戰一定有狗散用狗散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞