Running Man 討論區 (34)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike

1. 本post目的係提供一個不用粉細字作及不用加密以 討論running man 綜藝之用,討論內容包括已播出集數或當日直播即時討論
2. 由於本post不用粉細字及加密討論(亦請勿粉細字及加密),而且此post討論 內容涉及已播出集數或當日直播集數,假如你堅持閱讀,即表示你同意可能在你未曾觀看情況下而知悉相關內容的風險
3. 本post 以討論Running Man內容為主,但假如對個別成員有遐想,請稍移玉步至成人台作討論
4. 如欲觀看running man(星期日晚約10時起更新中字),可上
http://www.dlkoo.com/
http://www.hanfan.cc/variety/
http://www.runningman-fan.com/
https://www.bilibili.com/video/BV1HJ411n7Eo?from=search&seid=3653162216391763159
5. 希望唔好再有罵戰,一套節目有自己睇法意見是無可避免的,請在主觀地表達自己意見時,亦客觀地明白異見的存在
6. 感謝過往有份開另一邊post 既巴絲打,特別係係RM 收視低迷情況下有個post 比我地討論,不過為免再有有關粉細字紛爭才出此下策
7. 考慮到有巴絲可能會一併在此post 討論另一綜藝節目包括但不限於 熊孩子/big picture/Busted!明星來解謎/韓星齊鬥智/犯人就是你,亦無需粉細字及加密。因此,不厭其煩提醒一下,請假設此post 所有內容沒有加密亦不用粉細字
8. 巴絲推薦內容睇#2,想推薦集數quote #3

以下內容由各(巴絲, Post #, #)提供,如有紕漏,先行致歉。其他有心得想推薦巴絲請單獨 quote #3.

鮮奶焙茶, Post 17, #454
“寫咗啲我自己鍾意嘅部份集數出黎… 睇下大家有冇興趣搵返黎睇
打*嘅都係我自己最鍾意嘅,主要寫啲成集我認為嘅亮點或我覺得好睇嘅部份,希望唔算劇透啦 (雖然都過咗咁耐)
2011年
*21 跑吧 Running Man:智孝投訴捉迷藏成日做任務隊被捉,唔好再匿埋,所以今次 PD 安排佢同鐘國做 ace team 捉人,大推捉人過程,光洙超好笑
38 非常嫌疑者:stress test 勁好笑
*48 儀軌的秘密:開頭智孝認人,最後 mission 智孝 ace
49女王蜂競賽:有金槍魚姐姐~ 仲有荷拉
*53-54慶州特輯:同RM獵人崔民秀嘅追逐戰,氣氛勁緊張,RM獵人同RM之間恩怨嘅開始 (下集),另外見識一下能力者 + ace KO製作組嘅game (本人最愛之一)
55-56女高生競賽 & 可怕的大姐們:好多女嘉賓但又好好睇
*69 RM獵人狩獵蚱蜢:唔駛講啦,睇完慶州特輯一定要睇埋呢集

2012年
91 劉姆斯龐德再臨:玩水槍幾乎都好好睇
*93停不了的生存遊戲:又係最愛之一,追逐戰,睇老虎 1 vs 6,開中央 mic 講野嚇其他人同撞到劉在錫嗰度勁好笑
95-97 朴智星特輯:搵接線人、超能力足球都好好笑
100 眾神的戰爭:out 唔同人用唔同方法
113 中秋特輯:睇老虎點SM劉在錫
118 獵人的反擊:依然係RM獵人崔民秀系列,緊張刺激

2013年 (我最鍾意呢年嘅RM,8-9成嘅集數都好好睇)
*129 RM奧運會:鈴鐺捉迷藏勁好睇,傳說嘅螞蟻地獄同埋最後老虎為咗贏犧牲智孝 (呢集仲有雪莉)
*130 第三代最強者戰:我覺得個 idea 好好
131 賞金獵人:秋成勛同李詩英,一開場就撕名牌
137 傻瓜溫達與平岡公主:又有金槍魚姐姐~
*158 紳士高中競賽:開頭撕名牌勁好睇!喺泳池玩 game 都好睇
*141動物王國:濃霧中除頭套戰,聯盟秒速瓦解
143 超能力練歌廳:打雞蛋光洙被綜藝之神降臨嗰集
*150 復仇者聯盟:裝扮角色,大家一聽到 time to say goodbye 就勁驚,加最後 ace 智孝 vs. 秋成勛經典
*151 鄭雨盛之死神:挑戰閂哂 108個CCTV,嫌開頭悶嘅直接由34分鐘睇起都冇問題
*155 命運:秀智 & 納涼特輯,又係要搵出 out 唔同人嘅方法,超好睇,大力推薦
158 捉迷藏:RM要掩護光洙做 mission 但唔可以俾嘉賓發現
*160 - 161順序整理上下集:開頭升/降級嘅 game 勁好笑,食飯嗰時智孝俾池石鎮蝦,gary 同佢出頭,劉在錫又蝦光洙
173 超能力棒球:啲超能力勁爆笑
175 逃出競賽:開場講每個成員犯咗咩罪超好笑
*178 對決製作組年末結算:開場睇啲成員點投議PD,開頭合作玩巨型積木,智孝喺上面瞓覺,整紙船過漢江勁感動

2014年
*181 秘密戀愛:喺稻草地睇鐘淑發威
*182 來自香港的信:有位香港 fans 寫信俾PD,俾啲 game idea, 最後用象棋規則玩撕名牌。呢集就係劉在錫狗鼻聞到智孝香水味,發現智孝埋伏
185 來自 Running 星的你:用電視劇 idea,金鐘國勁型
*195 我是MC劉 偶像體育大會:金鐘國同 2NE1 一組,見女仔被其他組蝦,開啟超認真模式撕名牌
204 白雪公主:智孝扮白雪公主,開場勁好笑
208 韓流明星競賽:有秀智~ 開頭狗仔隊 mission 好睇
*213沒關係是財閥啊:每個RM成員同女嘉賓都有各自情境劇開場,好好睇,泥潭、碎紙 game 都好笑
222 外星人逃出地球:成集都要裝扮,放零食喺跑步機食嗰度好睇
223 職場生活白皮書:一開場就每個成員都要喺地鐵站過幾關,好睇~ (btw 嗰度係綠莎坪站,好似係梨泰院站下一個站黎,行都行到過去)
224 極與極競賽:好似係全昭旻第一次上RM

2015年
236 真男人選拔競賽:懵智冇參賽只做MC,highlight 我覺得係睇 HAHA喺泥潭比賽嘅表現
*240 優勝者內定競賽:王鼻子內定要贏,睇RM最後點樣幫佢贏撕名牌
*244 危險的情侶:我覺得成集都超好笑,尤其超級市場玩雞蛋 jessi 嗰度
247 想擁有你李光洙:突襲光洙新居 house warming, 最後做幾分鐘 live 嗰集
251 愛情與戰爭:HAHA同星放閃嗰集
*252 高校虛勢王競賽:擦黑板必睇!!!
260 百萬富翁:呢集劉在錫回憶起無名時期時跟前輩去呢間餐廳食飯嘅辛酸史,成員同 guest 嘅 response 勁 warm
*261 尋找我:納涼特輯,跳芭蕾舞個姐姐好識玩,一定要睇到尾
266 驚喜禮物死守作戰:睇最後老虎點對付劉在錫
*267 全員一致:冇嘉賓、睇成員互動嘅集數都好好睇,最後又有感動位
*277 疆屍戰爭:RM當時少有啲大型製作,由頭睇到尾都好正!”

金Sana, Post 17, #521
“EP116 好多笑點 成員嘅特點完全體現晒出嚟 同埋個idea唔錯 無意中睇到呢集入咗坑”

李光洙, Post 21, #529
"唔係好笑 但9周年fans meeting就必睇
另外覺得比較上高質既
438 ACE VS 能力者
449 回來的劉姆斯龐德
452 義氣擔保 RM VS 製作組
454 有全員設計9周年TEE SHIRT個PART
455 9周年全員練跳舞同埋化MARVEL妝拍照
456 神秘賣家 唔知賣既物件係咩既情況做3分鐘推銷說明 依PART好笑
480 石鎮同3個女嘉賓比跳舞
499-E500 新PD幾集入面 我覺得最好既兩集"

焰の魂, Post 24, #261
"E216: 英雄們的復活:被fake矇眼過獨木橋"

世理的選擇, Post 30, #23
“見寶弼接手後有唔少人想翻睇,咁就講下每集有咩重點
請自行衡量劇透風險
494: 新PD接手第一集,亦係光洙缺席其中一集。主題係MT特輯,所以所有內容都係成員自己決定。一開始王鼻用PPT笑死,被人fake咗logout 兩個嘉賓都好玩得,男嘉賓仲成功呃到大神 被人笑係光洙上身 今集亦係轉輪盤抽禮品開始
495: 光洙回歸一集,開場懲罰好有諗頭 幾位嘉賓情景劇好好笑 最後任務PD仲好有心咁set到光洙唔使跑,但效果超好,唔會覺得光洙冇角色。最後team kill好有RM特色
496: 要自己估排名,光洙狂被隊友背叛,李到晛夜店舞笑死 同撕名牌都好緊張,Zico俾鍾國連撕3次
497: 主要睇一開場餐廳食飯心理戰
498: 昭旻因病早退一集,亦係缺席一個月開始。最後撕名牌係循環生存戰 抽禮品最後一集,亦係掏空SBS一集,大神又再次示範臭手威力
499: 兩大山脈加李到晛聯手做spy,但可惜嘉賓發揮麻麻 曹世鎬最後被人屈個表情好好笑
500: 500集特輯,製作組好有愛咁特登幫昭旻都可以一齊參與
501: 要估邊個係一早知答案既spy,製作組好有心機搵翻以前問過既問題再問
502: 必推!鍾國生日特輯 鍾國去到中段開始估到隱藏任務就笑死。最後任務亦係寶弼金句出處「遊戲唔係咁玩」
503: jessi做嘉賓必睇,同大神成集個chemistry好正
504: 番梘水足球好好睇,但鍾國整親 光洙難得唔背叛反而輸。最後15分鐘係500集特輯延續 世贊拖埋光洙去昭旻屋企
505: 必推!昭旻病癒回歸一集。久違純推理 超高質,最後勁緊張 意想不到結局
506: TWICE做嘉賓集數,可能之前毒撚做PD個時有前科,對依集都唔大期望,但寶弼個flow睇得出有舖排過,除咗個別嘉賓唔出聲同中間跳舞少悶外都冇大問題,fans導向一集
507: 劇集宣傳集數,有靚仔靚女嘉賓,同時都了解韓國便利店文化。game個主題都好match劇集,不過今集亦暴露寶弼既弱項-分量剪輯,最後任務竟然全剪
508: 必推!觀眾爆成員料,每個爆料都好符合各人性格
509: 必推!10週年特輯第一彈:超能力者戰 好有以前最強者戰個感覺,但略嫌相燁漢娜發揮一般
510: 必推!10週年特輯第二彈:還生X殭屍特輯 久違大製作一集
511: 必推!10週年直播 觀眾可以互動一齊估spy

512: 必推!無嘉賓高質集數 小遊戲都可以變高質遊戲 大神又教識我哋人生大道理
513: 承接上集,但麻麻地好睇
514: 必推!jessi做嘉賓集數,連大神都頂唔住問係咪完final Mission就完成拍攝 牆智孝同solar RM以外互動好有愛
517: 必推!無嘉賓高質集數,最後Mission玩nerf槍射氣球,拍到好似電影咁,光洙型爆
518: 劇集宣傳集數,有靚仔靚女嘉賓,主題幾好 btw我都係因為RM而睇依套劇
519: 概念同10週年直播個集一樣,但好易估到spy。昭旻一開始就被鍾國懷疑,成場都好無奈
520-521: 必推!必推!必推!無嘉賓超高質集數,必睇,笑到肚痛
523: 中秋特輯,又係無嘉賓高質集數,最後懲罰好有愛
524: 必推!必推!必推!懵瘋姊妹做主角特輯 無嘉賓超高質集數,必睇,笑到肚痛”
其他巴絲如有心得推介,請單獨quote 此樓回覆
推介內容請寫明集數同呢集有咩吸引你(想簡單喲可以參考#2 巴絲打咁一兩句介紹每集推薦原因)
內容會於新post 一併貼堂及注明係由邊位巴絲提供
lm
Lm

Lm
Lm
Lm
我真係好鍾意智孝
可以話最鍾意嘅韓星
但佢嘅表現真係有啲太心不在焉
加上佢個人本身比較靜,性格上同綜藝未必好夾
導致今時今日,有時候隔住個screen都feel到有啲尷尬,只可以笑下就過去
最近明顯見到大神有意比位佢講多啲嘢,但佢真係唔係嗰種講嘢叻同搞笑嘅人
其實我覺得以前智孝就算講野唔叻,但都可以拎啲鬥心出黎,志在贏game,起碼可以拎返ace個名。

當大家都係9下9下,又背叛又出貓,有時候認真撚都可以出到位,但唔好hea先⋯⋯
新post第一版就要嘈交了
lm
Lm 少期待下集 好似幾好笑咁
LM
lm
llm
lm
NPLM
鐘國昭旻做頒獎禮MC
有時做綜藝 真係唔係下下賣情懷
覺得佢落車係對雙方都好
綜藝你唔係新手都要專登q你 真係太被動

金鍾國就唔like 之前個pd ,成日玩手機hea做,但都會講野做效果

換返pd之後都積極咗好多

智孝仲用咩拍戲果d藉口就真係落車罷啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞