金牛好難相處?

537 回覆
10 Like 102 Dislike
好頹 518 金牛在.

第一次見到518朋友
Whatsapp左個金牛仔 比佢藍剔了

利申 第一次做主動

金牛真係冇興趣/唔想覆就唔覆
不過你講左啲乜先?

有時係睇完賴得覆

對有興趣/鐘意嘅人都會懶得覆?

有時覆得多有時覆得少或唔覆嘅話,吊下佢忍有冇用?

利申 第一次做主動

不過你講左啲乜先?

有時係睇完賴得覆

有時唔知講咩好
好頹 518 金牛在.

第一次見到518朋友

518在此

利申 第一次做主動

不過你講左啲乜先?

有時係睇完賴得覆

有時唔知講咩好

如果你對一個人有興趣,自然想知道佢嘅近況、所有事情,點會唔知講咩好

但對我有少少興趣既話 唔會唔想覆/懶得覆掛
心已傷

仲有嘅:
1) 唔知點覆
2) 諗緊點覆

呢兩個反應係假設佢對你有與趣而又唔想hea覆你.
如果係1個情況, 應該唔會覆你, 覺得唔覆好過覆.
2個情況, 就應該機都hang埋, 不過loop緊 點覆->諗唔到->點覆->諗唔到...

你text佢乜?

利申 第一次做主動

不過你講左啲乜先?

有時係睇完賴得覆

有時唔知講咩好

如果你對一個人有興趣,自然想知道佢嘅近況、所有事情,點會唔知講咩好

我會,試過好多次,係咁問問問,比d女仔覺得chur,唔止一個係咁
屌你,有時要諗下,佢鐘唔鐘意呢d話題呢,又有時會諗屌你佢會唔會覺得我煩膠,又on9呢

利申 第一次做主動

不過你講左啲乜先?

有時係睇完賴得覆

有時唔知講咩好

我會,試過好多次,係咁問問問,比d女仔覺得chur,唔止一個係咁

所以,從來唔問近況,應該都係興趣不大⋯⋯
屌你,有時要諗下,佢鐘唔鐘意呢d話題呢,又有時會諗屌你佢會唔會覺得我煩膠,又on9呢

自然啲啦,岩傾自然岩傾。
你就住對方話題,俾你溝到都唔係真正岩,
耐左就會無言以對,因為根本唔係真正有共嗚。

心已傷

仲有嘅:
1) 唔知點覆
2) 諗緊點覆

2個情況, 就應該機都hang埋, 不過loop緊 點覆->諗唔到->點覆->諗唔到...

你text佢乜?

番工做錯左d野累到佢比人話

對唔住 累到你比人話 下次會再做好d
唔緊要呀 我冇野 唔洗擺上心
真係好對唔住
我知我好on9 其他朋友都話我on9 我知你地都會話我on9

佢訓教前都唔同我講聲又點睇
好頹 518 金牛在.

第一次見到518朋友

518在此

518 報到
佢當你朋友咪唔難相處
不過一般既金牛都係毒撚 孤僻
話題黎講 口水唔多 唔講是非 但鍾意聽是非
但有個specific area 佢係可以同你日日傾
例如某隻game 波經 興趣 通常就得1樣
交個心出黎 咁佢對你好好架啦
因為佢少交心 要但交心條件就係你都要交心 然後做唔做到朋友第一印象好重要
有d人唔鍾意佢就唔鍾意佢 好難改
佢肯同你講野就算好 第一印象重要
如果有絲打想追金牛男
如果你有樣或者身材 咁你贏左大半
如果温柔同埋靜d 咁佢又有興趣多d
其實應該係佢直覺係對住呢d靜d既人會易相處 會明佢地 唔會chur住佢講野
我揀朋友都係揾毒毒地既黎做
好少揾d smart 強大既人黎做
想揾人比懶人包或者分析野 叫金牛應該幾好 最鍾意直接講point 簡單有條理
多唔多約你出黎/多唔多應約 唔代表咩
因為就算拍拖也好 追人也好
佢都係鍾意係屋企咩都唔做 輕鬆過一日
金牛自己都知自己悶又毒 所以都幾自卑
你比到d自信佢 讚下佢就會開心
講句:其實咩唔做 同你一齊已經好開心
佢就真係開心啦 冇咁大包伏
如果唔踩佢底線/原則 全部都好隨和
唔會點嬲 例如可以亂揼佢個袋係地下
佢都會冇所謂

exact7ly 中晒
係wts可以同女仔傾到好深入 但出街就講幾句都怕醜要望其他野
岩呀,對牛彈琴未聽過?

對,牛彈琴見過未?

利申:牛
早排識左個金牛女
本來好好傾 佢都算主動
又會記得我唔鐘意咩 鐘意咩
我就俾佢既熱情撻著左
咁就講下啲flirt野 佢都受既 又成日傾電話
呢幾日佢突然變到好冷淡好hea
我唔搵佢 真係可以唔搵返我
搞到我係到諗左好耐自己做錯乜
唔知係咪覺得我太chur佢 因為講過好怕男仔痴身
應該點做

利申:人馬
早排識左個金牛女
本來好好傾 佢都算主動
我就俾佢既熱情撻著左
應該點做

係咪有新仔溝呀
早排識左個金牛女
本來好好傾 佢都算主動
我就俾佢既熱情撻著左
應該點做

係咪有新仔溝呀

如果對你有興趣會只係對住你一個瘋狂傾計
如果突然冷淡應該係另有選擇
利申 牛女
白羊座  3月21日 ~ 4月19日
外表堅強,內心脆弱。不容易向別人傾訴自己的情緒,但心底仍渴望一段真正的友誼

金牛座  4月20日 ~ 5月20日
外表堅強,內心脆弱。不容易向別人傾訴自己的情緒,但心底仍渴望一段真正的友誼

雙子座  5月21日 ~ 6月21日

巨蟹座  6月22日 ~ 7月22日

獅子座  7月23日 ~ 8月22日

處女座  8月23日 ~ 9月22日

天秤座  9月23日 ~ 10月23日

天蠍座  10月24日 ~ 11月21日

射手座  11月22日 ~ 12月20日

魔羯座  12月21日 ~ 1月20日

水瓶座  1月21日 ~ 2月19日

雙魚座   2月20日 ~ 3月20日

巴打幾準,分析多d

心已傷

仲有嘅:
1) 唔知點覆
2) 諗緊點覆

你text佢乜?

真係好對唔住
我知我好on9 其他朋友都話我on9 我知你地都會話我on9

我都日都係咁
對金牛比較在意,好驚佢唔開心
其他同事我會who fucking cares

心已傷

仲有嘅:
1) 唔知點覆
2) 諗緊點覆

你text佢乜?

真係好對唔住

我都日都係咁

點解會鐘意同事咁傻豬

心已傷

仲有嘅:
1) 唔知點覆
2) 諗緊點覆

你text佢乜?

真係好對唔住

我都日都係咁

點解會鐘意同事咁傻豬

如果我係佢都會藍剔你
佢都講咗唔緊要你又講多次對唔住
金牛會懶得再覆多句同樣嘅說話
好頹 518 金牛在.

第一次見到518朋友

518在此

518 報到

咁多518
利申518
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞