金牛好難相處?

537 回覆
10 Like 102 Dislike
如果俾個金牛男flirt係咪姐係有機

幫幫我
細個好怕羞
之後迫自己改
見啲新識嘅人都唔會淆好易融入
但都仲係好鍾意宅係屋企
如果聊個金牛女仔講野 會唔會嚇親佢 你地講到金牛咁怕生
因為我見佢都係好靜嗰種人

其實金牛好鍾意講野架 熟左既話

金牛俾人感覺都幾cool🤔
成日都係我開口同佢講野先😂
金牛多數鐘意咩女仔?
鐘意多笑容?嗲?
成日好難想像佢女朋友係咩樣😂

鍾意大波(我係)

咩星座會鐘意細波🤔🤔
見面時怕醜、緊張,好開心咁,但又唔主動再約係咩玩法...

你做主動囉
如果俾個金牛男flirt係咪姐係有機

幫幫我

好難答你有冇機
識過金牛毒到連分手都唔敢講
無情趣又唔識哄女友
無情趣又唔識哄女友

分手呢D咁恨既說話, 固定星座邊會講得出口
無情趣又唔識哄女友

唔講咪仲辛苦 拖拖拉拉咁

你做主動囉

暗示左要佢約都冇反應, 淨係話自己成個一月都唔得閒...
金牛女必係臭閪
其實金牛男同咩星座最夾

處女?
悶騷啫,打關到佢地個掣就得。
根本金牛好易估,喜怒哀樂寫晒係塊面到。
同埋怕生應該係共通點。
有d 金牛仔女好似好外向唔怕醜,
其實都係得個殼,氣場係可以偽裝出蒞,
想追金牛男女,就搵個紅心出蒞,直球膀負啦。
如果唔係估估下估到拜山都唔會有事發生。

悶騷啫,打關到佢地個掣就得。
根本金牛好易估,喜怒哀樂寫晒係塊面到。
同埋怕生應該係共通點。
有d 金牛仔女好似好外向唔怕醜,
其實都係得個殼,氣場係可以偽裝出蒞,
想追金牛男女,就搵個紅心出蒞,直球膀負啦。
如果唔係估估下估到拜山都唔會有事發生。

Agger! 得個殼
但d朋友覺得我外向 social type
話感覺我好快同人熟
但我不知幾怕生

因為金牛學習能力好高,所以可以模仿到高戰鬥力族群嘅性格同風格。實質上全部都係複製番蒞,然後就會覺得自己好矛盾。

因為我都係咁

巴/絲打可唔可以分析多d
好準

個人觀察啦,金牛鍾意有計劃或者係有規則咁去跟,最好係可以件事數字化邏輯化。所以一去到人際關係之類,冇既定可以跟住嘅規則方向,甚或係冇一個正確答案嘅兩性關係上面,就仆街lag晒機。
即使果隻牛望落唔係一板一眼嘅人,信我,佢地一定好鍾意係腦入面諗晒成件事嘅脈絡。所以其實牛牛係好驚唔按章法出牌嘅人或者事。

無情趣又唔識哄女友

冇辦法, 開口講分手, 就要背負衰人既罪名

你做主動囉

成個月都唔得閒, 係咪對你冇feel呀

你做主動囉

成個月都唔得閒, 係咪對你冇feel呀

但上次見完又好強調想再見😂
我都冇開口約其實,只係問佢係咪唔會主動。

下,冇話邊個衰人,唔岩就分架啦
派帽先係衰人⋯⋯
好驚太主動令對方反感

金牛慢熱形
通常同一大班唔太熟既人我都唔出聲
好摺好毒咁
所以會俾人覺得好難相處

唔係金牛都係咁 相反身邊啲金牛女好多野講

追post追到呢個位 發現好多人都話金牛慢熱同怕醜少主動
下但係我金牛女 勁多野講喎我 冇咩異性緣就係 亦都好少係感情上主動,因為唔覺得自己有機
不過我好固執都係真既
通常同一大班唔太熟既人我都唔出聲
好摺好毒咁
所以會俾人覺得好難相處

唔係金牛都係咁 相反身邊啲金牛女好多野講

追post追到呢個位 發現好多人都話金牛慢熱同怕醜少主動
下但係我金牛女 勁多野講喎我 冇咩異性緣就係 亦都好少係感情上主動,因為唔覺得自己有機
不過我好固執都係真既

金牛一D都唔慢熱, 係勁固執, 同埋佔有慾好強

下,冇話邊個衰人,唔岩就分架啦
派帽先係衰人⋯⋯

我連佢有無派帽都唔知
直頭消失左咁
到我同佢講分手都唔覆
金牛比較有米,好似係
佢當你朋友咪唔難相處
不過一般既金牛都係毒撚 孤僻
話題黎講 口水唔多 唔講是非 但鍾意聽是非
但有個specific area 佢係可以同你日日傾
例如某隻game 波經 興趣 通常就得1樣
交個心出黎 咁佢對你好好架啦
因為佢少交心 要但交心條件就係你都要交心 然後做唔做到朋友第一印象好重要
有d人唔鍾意佢就唔鍾意佢 好難改
佢肯同你講野就算好 第一印象重要
如果有絲打想追金牛男
如果你有樣或者身材 咁你贏左大半
如果温柔同埋靜d 咁佢又有興趣多d
其實應該係佢直覺係對住呢d靜d既人會易相處 會明佢地 唔會chur住佢講野
我揀朋友都係揾毒毒地既黎做
好少揾d smart 強大既人黎做
想揾人比懶人包或者分析野 叫金牛應該幾好 最鍾意直接講point 簡單有條理
多唔多約你出黎/多唔多應約 唔代表咩
因為就算拍拖也好 追人也好
佢都係鍾意係屋企咩都唔做 輕鬆過一日
金牛自己都知自己悶又毒 所以都幾自卑
你比到d自信佢 讚下佢就會開心
講句:其實咩唔做 同你一齊已經好開心
佢就真係開心啦 冇咁大包伏
如果唔踩佢底線/原則 全部都好隨和
唔會點嬲 例如可以亂揼佢個袋係地下
佢都會冇所謂

好撚中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞