[傷病係比賽一部份]2020-21 NBA 常規賽討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
curry都已經係洞 齊羊應該係巨洞
仲要湧有green控住成隊d rotation 個體系先cover到curry個洞
咪switch完爆囉本身跟佢應該係hunter
唔通人地mismatch打 curry, curry自己守到晒咩係靠team defense
三波成六呎八點會唔bully ball,唔通Simmons爆佢又bully ball咩
Jeff狗出黎講兩句?
十年最廢,衰過MCW
今季 82 的ddr 咁勁
隨時又冇波睇
唔撚係呀話
個人唔覺得Curry真係洞,尤其近幾年
但Curry對親位嘅pg好多都係top tier,唔係有Klay嘅話,唔好話守唔守得好、守唔守得到,齋打防守嘅力都chur到佢變感冒童而冇力攻
Green就直程唔係剩係幫Curry守,係指揮成隊嘅defensive rotation
而家咪又係用wiggins oubre幫佢對位隻star
正常嚟講對面有明星級球員自然要搵鎖去招呼佢
呢層我知呀ching
當然我係就Klay重健康嘅時候嚟講
你所謂嘅「防守弱點」同「防守黑洞」都有一段距離喎

後者係即使唔計mismatch聯盟都有好多球員可以食硬佢咁滯,講緊係意識、單防,甚至身型都輸

嗱齋講近幾年playoff,Curry的確唔夠守人哋隻ace而成日畀人switch出嚟打,但點都未淪落到防守黑洞噉嘅地步

至於gobear,佢攞dpoy嗰陣印象中唔少人笑佢成日畀人switch出嚟單打都攞到,就噉睇質疑嘅聲音比近幾年得獎者都要高?(當然唔係否認佢防守數據差
想入紙做大腸勝利球迷宜家會唔會太遲
原來廢老波依場佔咗成隊一半turnover
收爺呀
講起防守數據, 羊def rtg 仲低過Curry 添
差好遠喎
下年top5 prospects 個個都癲
Cade Cunningham
Jalen Green
Evan Mobley
Ziaire Williams
Jonathan Kuminga

睇睇吓樂透區好多都唔差
B.J. Boston
Jalen Johnson
Jalen Suggs
Terrence Clarke
Caleb Love
suggs 分分鐘上頭5
訓左冇睇JEFFDOG上左水講兩句未
咪又係同笨叻差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞