IT討論區(106) 提提受緊壓迫的你!!1月18日是辭職吉日

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我想寫隻game 係第一身咁做IT狗寫隻game

啱啱發現已經寫完 大家可以開始玩
下面係教學
遊戲既目的 係寫一隻可以模擬第一身IT狗去寫隻game
由於手巴用左特別既科技 所以唔需要去app store download 直接開始玩就得
第一關係係MacBook上面裝Xcode
有人想知之後點玩再講
玩iOS game之前都要有部iPhone先啦 平台要求黎

暫時係 黎緊會port去其他平台
Btw其實個idea好似幾好 打破第四牆
當真係一隻寫code既game 但係有陣時隻game本身會有bug 你要用主角去debug隻game
仲可以有啲task 實際上係現實中既coding task黎 咁個遊戲工作室可以用呢隻game去偷人力
下星期一唔玩X2
偷人力呢家野其他field一早出哂paper
要偷得好玩唔係咁易
Protein folding都可以話當砌puzzle
Coding就
香港地請3個it fg做夠唔夠做
https://github.com/signalapp
1個寫web,1個寫android, 1個寫ios
1年交貨,第1年phase1
星期一
牙睛 quit唔到請一round
狼牙 quit唔到請一round
食花生
想呃酒飲?
手巴個TCP UDP
咁樣學一定記到
今年加左10% 2個月b仔
但做既野冇興趣(devops, infra野多) workload大
轉唔轉工好?
你公司有冇圍住火堆開會?
20-30
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞