IT討論區(106) 提提受緊壓迫的你!!1月18日是辭職吉日

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
要碌mouse 點算 好煩呀
搵helpdesk support 將隻moon 打直
再轉screen display
搵helpdesk 打直個user 啦
in house 大把呢d user
仲要成隻死狗咁道歉之後乖乖照做
signal 原來係opensource
比班老細知道唔得了
真係要比老細叫整個wtapps出來
如果乜9 global state 都用local storage 裝住
而又有好多個independent 既ui component listen 住唔同既global state
理論上乜春風吹草動都會rerender 所有ui component 係好On9的
用redux hooks 咪可以淨係listen 住某一個global state
而且可以用埋Rxjs 玩epic middleware (eg crud table app, 每次write success 再pipe 去番read個action或者wrong action 又pipe去轉message state )
真 同呢d人做野好撚炆
keep住update又唔睇
到最尾一刻先黎講
同sellhk一撚樣
開會果時又唔講
到準備上時先話workflow唔啱
叫佢慢慢create poc
再係下個sprint先慢慢補
再推遲個上架期
責任不在dev team
理論上team lead會擋哂呢d
倒數....聽日再唔出雙糧都唔知點算, 好L難頂呀
理論上
inhouse 好常見
仲會有時係傾果時係同D卒仔傾
同做完launch之前比大老細睇 變左另一樣野
出左咪又係要交稅
想脫離抖下, 做到個人抑鬱
無瀨大法
德最高望最重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞