IT討論區(106) 提提受緊壓迫的你!!1月18日是辭職吉日

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
長期full
來回已一個鐘
去coffee shop囉
頭先phone in 又普通話又英文
英文還可以
普通話就
邊間
做私人飛機租借的
你想問做野定公司點賺錢定點
想問下點提升自己競爭力,自己本身唔係CS出黎,
係ENGINE DEGREE,做左幾年P,
DUP開.NET CORE+ANGULAR/REACT咁上下,
其他NODEJS,C#.NET,ASP都識少少咁但唔熟,
但好多CONCEPT野都唔無好清楚,
一關NETWORK事既野9成9唔識,
家陣份工較為得閒想問向邊方面自修好
買隻rpi 用佢黎起個網 留言版/blog之類 經自己屋router出街
唔識既野自己google唔好問人 揀咩tech stack都自己compare唔好問人
咁既話你就可以成為一個屌打好多人既fullstack
答我未...唔知你想問咩
加油 過兩年匯報下進度
BTW 你隻 Router 開咗出公海會係咁被人掃 點都會有啲損耗

我建議開隻 AWS EC2 / Digital Ocean 可以平平哋 再唔係就直接 Heroku Cloud
靜啦 安全性呢啲野自己諗 唔係會學唔到野
自己host既好處就係 因為出事就會連屋企電腦都比人搞鳩埋 有咁既壓力先有動力去學野
佢靚女我先教佢咋
想問點分靚唔靚女
唔該哂巴打,我試下做唔做到出黎
THE SUGGESTION IS PROVIDED “AS IS”, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL THE AUTHORS BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER LIABILITY, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM, OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE SUGGESTION OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN THE SUGGESTION.
香港有呢個business?
coding standard

了解basic server client relationship
debug 起上黎易d
瑞士公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞