IT討論區(106) 提提受緊壓迫的你!!1月18日是辭職吉日

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
話說如果d user 成日challenge 你program 又話點解會咁 應該可以咁
又或者弱智垃圾問題都challenge 你 eg.點解上個網頁咁慢
點解份report load咁慢

講完又唔信個下真係確實感到外行人屌內行人個種無奈
參考先,有時真係好有用
咁你個UX/UI比到user體驗好差
例如明明load緊好多人無加載入中/loading圖
個網頁hold住同一版,但無loading message出來
計數慢慢就好睇你個report係咩
慢咪拎住第一頁果D數
其他果D等佢禁到果頁先睇
如果你係成個excel/report dump出來果隻
可以做到禁制做schedule,等server自己run
gen完係個畫面再通知user
唔洗user係同一個畫面等
睇你咩position
帶屎忽好正常

試過之前明明係m$ d 野出事
比人話番m$ 咁大間公司wo
如果你覺得果個做法唔work既,同佢講完都態度好撚差咁指點你既話,咪叫佢b&w send個mail排隊改囉
你改完仲差過之前既咪再拎封email屌柒佢囉(不過如果佢講得有道理既話就你柒喇)
你都係番工跟ticket/task做啫,唔需要在意
至少d negative comment 好少係吹水
agent 話比錢都洗唔走負評
今朝收到電話下星期有phone interview
咁啱又有個女agent打黎
就揾左佢小試牛刀
吹左成半粒鐘吹到佢出哂水
唔,睇黎下星期要講嘅野差唔多
google啦
acn係agent?
我爆完個SA樽就好似日本偷襲珍珠港咁
短期可以阻一阻佢啲仆街野,但長期戰佢一定報仇
所以我都quit硬
都話1月18日先係吉日
賺埋新年假同開工利事走人
呢個年代仲Jenkins?
github actions/bitbucket pipeline/travis ci/circles ci/aws codepipeline
大把好選擇
何必要用個 難用 又舊既野
早走早著好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞