IT討論區(106) 提提受緊壓迫的你!!1月18日是辭職吉日

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
全部名都聽過
但實際唔知
亂左
以為PHP個session
老細好識溝通喎似乎
例如呢
睇都睇唔明,咩recursive template design pattern,拆開就隻隻明,撈埋就唔Q識又問d好底層嘅stl container concept,咩究竟unordered_map定係map/set/multiset/vector嘅insert/push_back會rehash定clean個唔知咩cache之類,真係唔記得曬問咩
睇firm,我呢排in嘅係
睇睇下原來自己乜都唔識都係呃下飯食 或者遲d 轉行
無得上網

唔洗理咁多
下下返server拎最好最好全
搞咩咁多cookie/local storage
無打算online search,唔識就係唔識,我自己都唔覺得自己值得入
dynamic加減table row
都係返server做
如果覺得每次加減server返返來個畫面會閃
default 加夠100行
呢D inhouse backend廢老skill一定要學
下下整到個facebook畫面出來
user又要你整個agoda
整完agoda又要你寫app
其實你咁諗真係唔識合trading
因為你連最基本pricing係咩都諗錯
唔識小小可能會search,但當你有80%都唔識嘅時候你就認命了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞