33歲,排到公屋,你問我答

782 回覆
52 Like 162 Dislike
益番香港人有咩問題 班傻鳩唔抵得人屌支那人好過啦
樓主 想問 由見主任做審查 到派到樓 你收到匙 所需時間要幾耐? 同咪 見完主任之後有冇再被抽查?
我攪過上訴,又遇到武肺停工,所以唔可以作準

審查1-2個月
上訴等6個月
上訴審查又補資料4-5個月
又武肺唔知停左幾耐
前後一年多

如果正常冇事,又交齊資料,應該半年內攪到
二人7年未上樓都應該審查咗 同埋二人已經計家庭隊,用g字頭號碼 順號碼排唔計分,如果你個號碼係u字頭咁一定係單人申請之後加人轉家庭隊 咁房署會俾返個g字頭號碼你,係寄俾你架。冇印象就要打返去問。
你由申請上訴 到收到信見主任可以做審查 大概幾耐? 審查完要幾耐先知派去邊? 樓主 我都申請緊 岩岩交左上訴申請 但未有得見主任
1個月內,申請上訴到收到信再見主任,政府又停L左工,要耐少少
拎返香港人應得嘅野
舊樓都有好處既,最緊要係感覺
新樓,但全部周圍賴屎既大陸喱就gg
排隊途中有無收過信俾你選擇特快凶宅?
有無收過信俾你轉去市區?
你係第1次派樓就要咗?
有無試過揀
個啲人上三代係咪好有錢,咁都唔知
冇轉過,第二次要
見完主任呢? 之後要等幾耐先收到派樓通知? 其間有冇再被抽查?
同老人家一齊排 排左5.5年仲未有
我number 138xxxx
高齡人士優先配屋計劃申請書現正進行詳細資格審查的大約最高編號 係新界地區G 1 375 700
想請問係唔係就快到我資格審查
加一 我同老人家一齊排左3.5年
Number 140xxxxx

Btw想問下如果加埋我媽個名係咪會排得快啲?
請問個Number幾時為之接近
住緊屋都係繼續排直到派樓 你一簽約住緊果條村辦事處就會即刻搵你除名

如果你係中途加人咁你唔係排咗7年 計排咗幾多年係家庭隊嘅事 單人排果啲年期抹咗去啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞