全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
想問下樓主
點面對翻前all in 次次跑馬10次輸9次
次次河殺
自己ahead 冇所謂 知道長遠係+ev 心態好就ok
樓主點先會輸到上頭?
試過輸到上頭後做過啲咩on9決定?
點睇對手知你黑仔 攞啲垃圾牌同埋-EV 既打法同你打
又比對手係咁win 你
試過輸左$1之後賭網上百家樂想追數
之後爆得仲甘 好似$5左右
之後身上得番 幾千蚊

所以我當時最大既敵人唔係poker檯到
係自己

佢地想用多啲牌同我玩 我好歡迎添
幫我加快追數進度

輸左我唔介意 知道冇打錯就ok
睇得出樓主心態唔錯
抵你win 錢
ph/wa or wi?
Yes
點睇2x river 係香港cg 既應用
你覺得個sample size要有幾大/ 去到幾多bb/100 hands 先決定跳上去下一個級別?
GGpoker 同N8,話就話比香港玩家register,單出入唔到錢

搞左好Q耐放棄左
n8己經方便過以前pokerstar好撚多
冇mud用 香港人river 通常都係nut 對2nd nut
5bb/100 可以shot take 下一個級別
如果講sample size 100k 最好
不過我 鼓勵shot take
要買錢賣錢好煩架
我覺得自己最大問題都係tilt control 尋日有3手AKs
villian都係100bb stack 理論上點都係preflop推哂架啦
3舖都跑輸比pocket 跟住個人就好撚tilt
有試過同成班人打poker一邊打一邊搵條女係枱底吹簫?

咩地方黎?條女咩質素?
對6+ poker有咩睇法
唔會呀 btc only
想問下N8 點入錢
用skrill 有visa 都比唔到錢
開頭想學好poker係咪都係要交好多學費
巴打想問下partypoker有英國戶口
但地址證明可唔可以用香港
用postbox又比唔比?
想問睇邊本書同睇邊個youtuber學poker會進步得比較快?但自己英文唔算好

同埋點樣檢討自己既打法,想知自己打法上有咩問題
冇最大都係打 1-2-4百
如果抽水打唔贏 d equity 好close 比較賭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞