全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
preflop 3bet 大D
其實flop基本上可以唔defend...
望一望你下面講果個後手...條友spr細過1 正路好少bluff
岩既 結果最尾見到佢係kq
同埋river 要call埋啦, 如果你defend個flop 即係你覺得仲有Dbluff
你睇果個後手 , 你都叫beat到d kq combo
個人覺得睇你思維一唔一致
肥撚到癲但佢地好撚旺 係咁中d 37 29
出千 兩張Ac?
我就唔係好明點解a7 off仲可以donk你個3bet
其實你有無諗過佢地啲局係做媒做出黎
佢donk你 你都係要硬接 top top behind咁少咁不如flop就推佢算啦個pot都1:1點解唔打哂佢仲要比佢draw 要等trun先接佢個all in
仲要donk鳩你咁陰濕
打錯
都幾難做媒 因為我都係host之一 然後個dealer係我搵黎
回應返你講既點解唔raise flop 我raise出去所有細過我既a都會fold俾我 我call既話 d細過我既a會自己塞in自己
佢話咩試下我有無見我唔raise put我kk qq
唔出7佢都會打埋turn
Flop你一係cbet 1/3 一係check raise 2.5x 或者fold都得
River fold係正常
想問問用開咩平台去玩POKER??
建議新手 應該睇書學POKER 定點入門??
樓主近況如何
N8/GGpuke 搵agent 入錢
Pokerbros 多細game不過要VPN 去英國
網上已經夠曬資訊幫你打贏low stakes live cash game
比較忙成日出去打啤 有機會10月去美國打wsop
main event?
Yes 會打埋其他side events
玩左幾個月 鍾意打下live cash game,但身邊d朋友無乜人玩, 唔係經常有局
建唔建議去d 5/5 10/10 既街場玩下?
另外佢地指既5% rake or max cap 唔足唔抽 係咩意思?
如果 max cap 100 姐係pot 過2000 先抽100 不足2000計番5%

如果水唔太貴都可以去玩下娛樂
我見全部場都係統一5% rake
好難有邊個場係唔貴
Max cap 有啲會低少少
如果玩ggpoker既話係咪好難cash out?
樓主呢排仲有冇打牌
https://www.youtube.com/watch?v=FUiD25A2BRg&lc=UgyZmELhxJ7j2VC7G2l4AaABAg
小弟開咗個YouTube Channel 講Poker, 有興趣嘅話可以睇吓.
請問ching會唔會幫手搞入金?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞