全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
一星期如果返住工打 可能打得一兩日 同埋有無建議個bankroll 要有幾多?如果我打2/5 檯 有時間玩下啲細tournament
10000 aud 最舒服
係咪職業既多數都會大約計到對手既牌有幾多%拎d咩牌

定係其實唔會計呢d野, 純粹靠技巧多
想問下你覺得做職業運氣重唔重要?定還是只要有技巧跟住條formula 走最尾都會贏錢?
Partypoker/ACR/GGpoker 邊個好d

之前問左partypoker 佢話唔比香港人入去玩 VPN就ok?
巴打打cash 定Mtt
但係Hk live你打10/25好多場就做埋茶煙飯 你澳門邊到有 個到都係洗費 你食個飯都60 70左右啦
我地係睇自己個range 對人地個range 既勝率有幾多
運氣當然重要 但你要做好運氣外控制到既野(學習/bankroll management)

Formula : 機會+ 準備=運氣
Partypoker 可以vpn
Pokerstar 就唔得
GGpoker/N8 好似宜家係最好
Cash>mtt
因為我依家係acr 之前玩gg 覺得水太重 又要番工meet唔到個leaderboard
有冇去過acr玩
暫時來講 感覺partypoker幾好 係唔知點入錢姐 仲有VPN要連去邊 會唔會比人封
冇 唔識人買錢同cashout
Vpn連英國 唔會比人封
我個frd識pp d 人
早排 frd介紹 挽upoker 輸曬。 成日都覺得有程式監視,鬼鬼地。
個人打法偏向穩陣派,多數只做value bet ,nut 先all in 。 啲錢都係慢慢被人削走曬
10j utg call 3bet 係咪唔正常?定我打得緊。
後面仲有button 未操作。
啲club有機會伙牌
有crypto
成日都好驚cash out 唔到 vpn 或者代儲都係 咁你點買錢 party
Bu 通常唔會trap 因為後面得番sb bb action 有牌一早raise 左 JTs可以接3bet 既 不過唔係成日囉
Wepoker 好多
英國有銀行戶口 香港用transferwise 轉去 之後正常係game到deposit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞