全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
香港灰色地帶同冇咩人宣傳
Omaha 都係poker既一種
玩到6張卡都有

分別好大 omaha 比nlh多魚好多
其實2/4正常open 3-5個bb,姐係open 12-20左右,你raise到60(15bb)其實已經好唔合理... 係人都知你有牌

但當然佢拎qj call你都15個bb都係魚黎,而新手無啦啦donk bet就話咗俾你知佢副牌真係好大
香港打live抽水太重
如果玩10/10 or 10/25
e.g. 抽5%,但max cap 去到8-15個bb,人地賭場都係抽5%,但max cap 得3-4bb
一晚啲輸錢嘅player可能夾埋輸萬零蚊,但一半去咗場主度
澳門呢
好似最多cap 600
5% 50 100 cap 300定400
Natural 8
Omaha NLH 都有得玩
唔洗 你就咁開account 同人買n8錢就直接玩得 係買錢同sell 煩
River Xc 會好d 因為你river 好難係佢個range 到攞value

88 99 A8s A9s都會打flop 你又block 好多 AQ

基本上你係想bluff catch 佢miss bdfd (KJs KTs 76s)

如果你知道佢唔會偷 xf不是夢
$20
巴打可唔可以講下點係香港玩natural8/GGpoker 我之前玩ggpuke(中國代理ggpoker)個acc唔知比人爆左定個代充cashout左我d錢 一開game無哂 我由1000蚊打到上6000幾 cashout過1次1000就無啦啦無哂錢贏過十二生肖龍 豬 蛇
同其他人買ggpoker /N8 d錢 就直接玩得
Vpn都唔洗

所以要搵個信得過既代理
就係無信得過既代理
我以前成日係永利 金沙玩25/50 玩到佢轉50/100,之後無時間過澳門停左好耐無打,見武肺wfh想打online poker賺下外快都無機會 香港個d live game我又怕有鬼唔想去,係咪去香港某d出名club就搵到好代理
係澳洲 好想試下打職業 去過賭場打cash 2/5 但好難同屋企人交代點樣放棄自己份工去做職業賭徒
我咁諗,如果我係你見佢turn都加注都預左佢3 barrel,等佢慢慢自己表演,river準備好check call, 但佢all in我諗我70%都會call 睇對手形象
簡單 keep 住份工先 之後慢慢grind個成績出黎 一年後 平均月入高過份工米同屋企人講quit左佢
佢AT AJ 應唔會call River 9000 all in
3000 會有d 機會
如果你覺得佢個range 有Ax 可以Bet fold
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞