全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
人地*
咁要點對付咁tight 既人呀 好似香港街場好多都好緊

係咪盡量open 細d 同埋c bet 多d bet 1/3 / 1/4 容易exploit 佢地
其實要點面對downswing?輸到懷疑人生,明明用同一個打法,又冇點tilt

應該照打定抖返一排?要抖幾耐?
試下做番多啲studying
之後再打番牌
之後贏會多番信心
終於等到樓主再開post
我打左一個月gg zoom 50 40000手左右 bankroll 50 buyin輸左10個buyin 打極d技術都好似停留係原地咁 係咪應該先降返落NL25? 好迷惘唔知點樣進步
Postflop 打贏佢地
Sizing 睇人打 唔洗balance
Gg zoom 50nl 輸水
你要打daily leaderboard
同埋+埋black whale status 50% 固定rakeback
先會贏到可觀既數目
香港好少人slow play
如果佢地xc xc xr 都應該唔會偷
但大多數人flop turn xr左
我想問n8係咪真係可以用Bitcoin 買入同cash out?我見佢有呢個選項,但家下Bitcoin 咁值錢,我有少少Bitcoin可以買入唔想比人呃.....
低面額場
前位拎到強牌嘅時候其實應唔應該donk bet
成日前位係river 中到花/ nuts
唔想donk bet 比人覺得好古怪但通常一check 人地就check
但一donk bet又打走好多中等牌力嘅人
應該點樣平衡?
同意打水係好重要 但我呢個level要進步你覺得點做最有效?
係澳州網上打邊個網好?

去開賭場cash game 2/5aud 有時酒吧tournament
想問下cash game (deep stack, 250BB above)

對於深籌碼,打法上有咩位要調整?
Eg pre flop 鬆緊? c bet頻率等

有時面對幾佰個BB all in心理壓力好大
eo or gto
deep stack pot control好緊要

small hand small pot, big hand big pot

利申:唔識
平時打online cash game,要影低邊啲hand嚟review?
通常輸最多bb 個pot 不過有時贏個啲pot 都要睇下 因為可有啲地方可以攞多啲value
Eo
Deepstack 少啲offsuit hand etc kjo ajo
玩65s 78s pairs 個啲

Cbet 其實都係睇對手同自己位置
搵師傅/ 睇YouTube 都夠

去到200nl 先要用solvers
Vpn打party 其他澳洲online platform 真係唔識
香港打開有咩reg你打落覺得幾勁
我朋友P先生 同佢朋友W先生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞