全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
巴打check tg
支銀?香港開既話啲錢有入無出
轉賬落番香港或者返大陸禁機拎番咪得囉, 咁撚蠢仲學人玩poker
問左唔可以匯出轉出 蠢撚
你過番落大陸銀行再轉落香港唔得?
你番上去拎唔得?
你過落支付寶或者微信支付拎唔得?
你大陸銀行過數比找換店拎唔得?
你香港搵人轉數拎番唔得?
幾百種方法向大陸拎錢出黎啦, 咁鳩蠢唔識用
屌你老母咁都要搵交嗌 你都痴鳩線
講鳩緊個户口 又無屌鳩你 你壓力咁撚大就自己死去睇醫生
約出黎打場
Preflop 3bet 大d
River fold 都岩既
live 定online?

preflop 我諗mix 3bet/call, 越deep 越傾向flat
vs +1 4bet defend JJ 真係睇對手

flop vs +1 4bet cbet range 9成fold 得
如果你覺得佢cbet 100%, 可以check raise 呢個有bd flush and straight combo.

river 理論上你要lead bluff JJ, 打走D KK/QQ
當然喇,如果對手唔識fold full house 就另計
識唔識仁哥
唔識
冇 一係vpn 一係玩apps
討論下一手牌

Hkd. 25/50 eft 10000

Mississippi Straddle pot
Sb bb fold Utg open 425 +1 call 425
Hero Loj Ad Kc 3bet to 2000
Utg call
Flop Ac Js 9h(pot 4600)
Utg donk bet 2000
Hero call
Turn 7c (pot 8600)
Utg all in
Hero 6000behind call
Utg show Ac 7d

純交流一問
我有frd討論既時候叫我raise flop
而我自己諗法係我想俾空間d細過我既ax 自己 donk bet表演
我raise完接到我既都係大過我 又會打走晒所有細過我既ax
唔知大家咩睇法

Online 咁就正路, Live low stakes 極少 4bet
UTG想用位置拎KQo打4bet bluff
但其實utg+1 後手唔多,對住BB既 bet打左個2.2x既raise
fold equity 根本唔高,你惟一考慮就係utg+1 後手唔多好可能會flop打哂
你call埋utg+1 spr得返1到,佢flop take唔到pot就九成玩完
只係派落去太中人地d range先要check fold
正常佢咁玩只會輸多贏小
打得無乜問題
純粹unlukcy姐出隻7
A7o call3bet 都幾肥喎你個局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞