全職打poker 你問我答 (2)

355 回覆
1 Like 11 Dislike
點入行?係唔係可以賺好多錢?
咁5% ja ma? 長打好似都輸。 咁巴打打app搵唔搵到食?
對熱愛poker既興趣加自由度
最大犧牲係會對價值觀影響好大

我對其他人點諗冇興趣 自己開心就得 家人都覺得冇所謂
Apps /pokerstars / partypoker會抽少d

GG 抽最多 但係多魚

https://www.primedope.com/online-poker-rake-comparison-rake-calculator/
可以參考下
冇打過 未見過佢實戰所以唔知
有錢就可以入行
Apps 抽 3% 2-3bb 好好多

唔好睇少個5%
聽人講poker可以月入4-6萬?
下勤唔勤力 同埋打d咩人

不過一定有好多人多過宜個數
巴打識唔識jerry yang? 屋企人同佢飲過下酒
有冇得用AI學跟住佢上網屈人
師兄 想問下 大盲2/4 我手牌kk pre flop raise到60
小盲跟 之後Flop出 8 9 10 唔同花 小盲開槍60 我後手350all in佢 佢揸jq秒跟 想問下有冇打錯 因為我冇諗過自己會輸 all in佢可以阻止佢博牌同拋個波比佢諗

我角度係如果揸得aa kk呢啲牌 得一家入嚟姐係同佢單挑 無論個池出面出咩我要覺得自己都係領先 一定要做主動打果個 如果真係輸真係冇計 呢個諗法有冇錯?
賺咗幾多錢
你喺邊個國家
香港應該兩個都玩唔到了
我都明 但係諗如果揸aa Kk 同人單挑 係咪真係可以係呢個位fold到 因為果陣諗如果我raise翻佢 佢再打翻我或者跟後尾river turn開槍都會打我all in 我都係要跟 所以索性我打all in先
唔識
https://www.poker-scientist.com/

前排用過黎訓練 同ai heads up 佢話番比你聽ev差幾多
Flop可以call 因為你根本推唔走任何牌
JT JJ 一樣 會跟你 但佢地都有好多outs

除此之外仲輸緊好多牌
賺得唔夠多
Partypoker 可以vpn 佢地唔會理 pokerstars就要小心d 有機會比人ban
少人既局 5人左右 應該點打?
3bet 多d 因為其他人都會open loose 左
對手幾個都好鍾意入flop睇牌比較少睇形象 好難係pre flop打走 仲要玩好闊手牌 靚hand 3bet入到flop都成3,4個人唔係好識處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞