我的書房爆出醜聞!

263 回覆
147 Like 16 Dislike
呢啲 post 永遠有人包拗頸
咩自由定價就點都冇錯
但又話香港人質素差唔岩玩自由定價

而家咪屌啲人質素差劣幣驅逐良幣
電車?
原意上啲書唔係for你一批批收再拎去商業市場轉售牟利咁樣囉
一早知啦
呢間野開左3間分店
逢有義賣漂書佢都拉幾個gip去收

佢係收左幾多寶藏既
但迫到間鋪似貨倉
呢段野長篇大論 都係冇應到佢去漂書活動拎書賣
佢本人有回應
承認有拎漂書轉售
呢樣先係最令人不齒佢呀麻其他當佢講岩都兜唔到呢樣啦
答咗有,但又冇道歉,又唔係講理由話咁做自己岩
咪即係回避問題
對付垃圾人,就要用垃圾方法, 好正常
fb 有班人似乎係本身唔妥某啲漂書搞手 先係度包拗頸
其實講到會發大財
真心想知最少賺到幾多?

利申:將漂書出去賣依一點,我的書店老細有錯,唔會撐,但唔覺得會係一個發大財嘅生意⋯⋯
咁有錢請 PR 就唔信

不過純粹記得以前有個文壇中人出 post 鬧過書店老闆
而"文學綜援"一詞應該係諷刺個位文人
辛苦錢你比佢賺啦屌
反正冇呢D人去大量掃, D 書咪又係大量冇人要拎晒去丟
面斥不雅lo
有無睇黃子華架
如果事屬實的話,我唔接受
自由定價的意思係俾讀者群用較便宜的價錢去買賣書本,推廣閱讀及自用係首要目標,但同時要讀者自我約束
但個老闆就用個機會去低買高賣
都係個句,凡親有中國人的地方,只要係做生意,有財路,就喺合法範圍賺到盡
好多搞自由訂價手作/二手物品既朋友,咁既情況真係好少出現,因為少數人玩爛規矩,講到全香港人都質素差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞