英國首相:香港不得考慮投降

276 回覆
685 Like 27 Dislike
無可能啦

同埋2020年啦而家
唔洗再幻想老美再用核武
首相大人
當年“偉大既” 摺被軍去哂邊???
有無派人南下幫手摺被??
連登仔:不了 要留返有用之驅去移民
香港既話睇戰爭新聞會驚,但知道有人幫你
但而家既新聞係睇香港人整死香港人
睇左「有時讀緊近代史,見到事頭婆仲係
最後守左幾日即刻怕死投降。。
請看大日本嘅硫磺島戰役。。
英國大學教授執導嘅抗爭記錄片-香港本色 Black Bauhinia
https://lihkg.com/thread/2303003/page/1

https://youtu.be/HgNriD6U004
摺被軍當年仲係反政府組織,響大陸東北幫手打游擊打日軍。
當年中國嘅政府軍,即係而加台灣嘅國軍就食緊花生睇住香港死。
所以話國軍最後要敗走台灣唔係無原因嘅~
諸位應以一換十,我將一如往常在諸位前頭

Between 栗林好似有打battle of Hong Kong
佢只係咁岩上到位面對個痴撚線嘅總理,要搵番個痴撚線嘅首相先搞得掂

不過佢一戰同20年代做高官都係99地,戰時係土耳其搞登陸比人反推落海,一戰後穩定經濟就搞到暴動,二戰後就變做老人政治
等英軍走就執武器
//一九四一年冬,日軍佔領香港。有危就有機,游擊隊借機進入香港。他們不但收集英軍留下武器,並開拓西貢等地作為據點。//
https://ol.mingpao.com/ldy/cultureleisure/culture/20170827/1503770153185/%e9%80%9a%e8%ad%98%e5%b0%8e%e8%b3%9e-%e6%9c%aa%e5%ae%8c%e7%9a%84%e6%95%85%e4%ba%8b-%e5%a4%a7%e6%99%82%e4%bb%a3%e7%9a%84%e6%9d%b1%e6%b1%9f%e7%b8%b1%e9%9a%8a
除咗大約3萬兵力攻入嚟香港,仲有大約2萬喺深圳
所以蔣介石派軍隊嚟幫手,如果係北邊向南打日軍,都唔likely 突破到後邊到日軍,唔好講入香港幫拖

當228, 229, 2230聯隊都登陸香港島(18/12)佢好似都睇到照明彈一齊舉杯
註祐聖上
"I declare before you all that my whole life whether it be long or short shall be devoted to your service and the service of our great imperial family to which we all belong."
輸撚晒就認喇!著草都著唔切仲係度自瀆Never surrender.....今日食左黃店買左報紙未呀?前線死晒,你班兒登仔只淨鳩吹自Hi好似八九六四咁,狗共俾多30年你平反,繼續出post抗爭,三罷都攪唔撚到嘅一班自私撚鳩叫抗爭,中共真係好撚驚添!
前後打咗18日,唔通到最後彈盡糧絕都要繼續打?你估守軍投咗降之後就無人死?咁都叫怕死投降?你有無尊重過戰死嘅守軍?
白痴有樣睇
一區一萬啦
做乜鳩?五毛連呢句都未聽過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞