[邪門玩意]淘寶攝影器材匯報區 (2)

562 回覆
12 Like 9 Dislike
我用RX100 想同女朋友去日本 放個腳架自拍全身, 最緊要係夠高(1.3m應該夠)同收埋夠短(<30cm).

用單腳定3腳好? 有冇淘寶LINK 介紹? 唔該!
小弟拍片
所以買左以下呢咋番嚟用

小心假電池,會燒壞部機

你指係L電定Vmount?
因為無錢上 Vmount住 唯有用 L電頂一頂

你個L 電連左粒假電池。
btw 你個mon 我都有興趣買

之前有朋友用唔連既 就燒左

btw岩岩試過 暫時無問題

淘filter好伏啵其實
kenko都$20有交易
點知邊間真邊間假

咁你買之前都會搵邊間係旗艦店 又或者銷量同正評好既店

旗艦店又真係唔會理係咪
銷量同好評就緊架啦
又唔會真係睇佢防唔防uv既,純粹買塊鏡保護個鏡頭就算
有冇入門價錢引閃推介
有冇人試過淘腳架
有冇人試過淘腳架

T1204正
我用RX100 想同女朋友去日本 放個腳架自拍全身, 最緊要係夠高(1.3m應該夠)同收埋夠短(<30cm).

用單腳定3腳好? 有冇淘寶LINK 介紹? 唔該!

單腳點自拍 當神棍?
有冇人買過1.8m嘅三腳架
如果要係淘寶搵follow focus用咩字眼好 唔係太想要啲塑膠垃圾
有冇人試過淘腳架

淘過n2204+k30x
平過香港,同腳架真係好小壞
有無nd filter 推介?
有無唔偏色既
買左支zonlai 25mm同埋ABmcdc
等緊佢送黎

巴打你兩米高?
正常2號腳唔開中軸應該都有1.6m左右,加埋相機眼水平位170左右
升埋中軸連相機就變1.9m高喎

我180高,用n2204 k30x 啱啱好

巴打你兩米高?
正常2號腳唔開中軸應該都有1.6m左右,加埋相機眼水平位170左右

我係用買個陣送個D腳架
得1米6好矮

巴打你兩米高?

我係用買個陣送個D腳架
得1米6好矮

連登巴打最矮果個都2米05
1.6米係好難用

巴打你兩米高?

我係用買個陣送個D腳架
得1米6好矮

咁要4號腳先啱你高度

巴打你兩米高?

我係用買個陣送個D腳架
得1米6好矮

咁要4號腳先啱你高度

有冇D平D嘅?
唔洗碳纖

巴打你兩米高?

我係用買個陣送個D腳架
得1米6好矮

咁要4號腳先啱你高度

有冇D平D嘅?
唔洗碳纖

伸盡有米8就夠
新手買左支IS05腳架.
發現個雲台唔啱部機個L快拆板
原本個雲台唔夠闊插個L快拆板落去.
係咪要換個闊啲ge雲台???

我都試過你個情況 最後退左
你試下IA-09 可能夠闊
帶埋個快拆出去試實無衰
http://j.yoafj.com/h.CqezOK
佳鑫悅 呢個牌子既腳架有無巴打用過
有冇人試過淘腳架

淘過n2204+k30x
平過香港,同腳架真係好小壞

Benro, Sirui大撚把用
淘寶平香港至少三成
有冇人知想淘L架應該打咩keyword 想要側邊有由螺絲口個d 打直影穩d
有冇人知想淘L架應該打咩keyword 想要側邊有由螺絲口個d 打直影穩d

L型快装板
發覺自拍拎單反影質素同光圈都好過手機,但有冇長棍介紹?

巴打有料到...用自拍神器+單反
http://j.yoafj.com/h.CqezOK
佳鑫悅 呢個牌子既腳架有無巴打用過

xitek 見到好多打手.
我係你我會穩穩陣陣買番Sirui..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞