[邪門玩意]淘寶攝影器材匯報區 (2)

562 回覆
12 Like 9 Dislike
腳架嚟講,思銳係咪會好過百諾?
本先想買IF18/28
但係見大家好似無講過百諾咁

開心使用百諾中 雖然唔係淘寶買 未用過思銳所以唔敢講邊家好啲

幾年前買支BERNO都係擺多過用
宜家我真係免得過都費事拎

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
即使係菲林機我都係簡單輕裝出行
腳架真係不了

咁當然你如果玩重型拍攝器材就另計啦

屌你正靚正

有無link
有冇咩淘寶貨可以隔玻璃影相果時用黎遮反光架

買塊黑布
本先想買IF18/28

開心使用百諾中 雖然唔係淘寶買 未用過思銳所以唔敢講邊家好啲

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

我買係BENRO IA-09 瑩記有賣 淘寶會再平
http://www.yingkee.hk/benro-ia09-iangel-tripod/

本身用無反 依支好細堅方便 平平地睇下可以玩幾耐
本先想買IF18/28

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

就係諗緊拎嚟for長曝
諗緊淘定係係瑩記買好
本先想買IF18/28

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

就係諗緊拎嚟for長曝
諗緊淘定係係瑩記買好

睇你有幾急要啦
準備淘7吋mon
鐵頭cage番嚟用
仲有咋立雜野
本先想買IF18/28

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

http://www.yingkee.hk/benro-ia09-iangel-tripod/

呢款伸縮腳設計要錫住用,好易爛 
準備淘7吋mon
鐵頭cage番嚟用
仲有咋立雜野

我都想買個mon仔,有無推介阿巴打?
本先想買IF18/28

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

呢款伸縮腳設計要錫住用,好易爛 

我打算買is05
本先想買IF18/28

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

就係諗緊拎嚟for長曝
諗緊淘定係係瑩記買好

睇你有幾急要啦

其實雙11會唔會平過瑩記

點解

都重嘛 又咁大支野
真係除非係要長曝
腳架真係不了

就係諗緊拎嚟for長曝
諗緊淘定係係瑩記買好

睇你有幾急要啦

其實雙11會唔會平過瑩記

未必,要格價。
黎緊想買支輕便既燈 做個research 神牛120c yn300air都唔錯spec都差唔多 最緊要夠輕 但冇搵到兩個既比較 有冇巴絲用過講兩句
黎緊想買支輕便既燈 做個research 神牛120c yn300air都唔錯spec都差唔多 最緊要夠輕 但冇搵到兩個既比較 有冇巴絲用過講兩句

我會揀買300二或三代:
300air你睇得咁少粒燈根本冇乜用
三代係可以用app控制
二代就平d

神牛冇研究
有冇清用過淘寶speed booster ???想入g85/gx85 配副廠大光圈
諗緊淘唔淘Mavic Pro Platinum + DJI care好
好掙紮 想試下玩Drone 但其實又好少機會玩到
準備淘7吋mon
鐵頭cage番嚟用
仲有咋立雜野

我買左7吋既

如果5吋我無研究
防潮膠箱同電子防潮箱差唔多價。。。。但我得一機一鏡

電子啦 方便拎出拎入

電子啦 方便拎出拎入

電子優先,擺唔到先箱
準備淘7吋mon
鐵頭cage番嚟用
仲有咋立雜野

我買左7吋既

如果5吋我無研究

hi 占屎
想問Q666c買唔買得過
計埋運費都要700蚊
計埋運費都要700蚊

輕裝麻麻地
計埋運費都要700蚊

Sirui 思銳T-1205X la, 計番13xx
比多少少系列
計埋運費都要700蚊

Sirui 思銳T-1205X la, 計番13xx
比多少少系列

一個dub
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞