[邪門玩意]淘寶攝影器材匯報區 (2)

562 回覆
12 Like 9 Dislike
幫巴打開新post
各位巴打,又係我呀!
上次係舊台出過一次淘寶攝影器材交流Post…
今次到左新台都開返個同大家交流下…

首先淘寶野未必係講共產既貨…會有外國野、或二手鏡之類
所以大家唔好以為得共產野!

而我每次行星際行睇實辦時,都見好多巴打買配件之類既野,其實星際有既淘寶大部份都會有,所以大家可以係星際睇左實樣後上淘寶,價錢方面應該會有驚喜…

等我匯報第一件野:

我依隻係舊款買左80人仔(已經無貨)

新款既就下圖

歡迎大家發問同參與!
有無人識係阿里巴巴買野?
我見d野價錢好平,仲寫到明買幾多就平幾多
我係1688搵到支GA157T ¥580
淘寶一般賣緊 ¥665
但係1688買野佢要用大陸卡唔可以用香港信用卡比錢
最後賣家比左係淘寶既鋪頭link我買做翻1688個價
有無巴打有無方法直接係1688買野??

1688一般係做批發畀舖頭入貨用,有支付寶會方便好多。

佢d價錢好吸引,但用唔到香港visa比錢

用1688個價係淘寶買左喇
有無勇士係taobao買個鏡頭筆?邊隻用過ok呢?好怕唔掂嗰啲會整花個鏡頭
有無人識係阿里巴巴買野?
我見d野價錢好平,仲寫到明買幾多就平幾多
我係1688搵到支GA157T ¥580
淘寶一般賣緊 ¥665
但係1688買野佢要用大陸卡唔可以用香港信用卡比錢
最後賣家比左係淘寶既鋪頭link我買做翻1688個價
有無巴打有無方法直接係1688買野??

重唔重?

重唔重?

是1.5kg

重唔重?

是1.5kg

有冇巴打淘過防潮箱?個電掣係兩腳定三腳

可以叫佢轉三腳

可以叫佢轉三腳

有d肯有d唔肯。
但轉唔轉都好
都係不設地線。
留個名先
有無勇士係taobao買個鏡頭筆?邊隻用過ok呢?好怕唔掂嗰啲會整花個鏡頭

幾十蚊做咩唔係香港買起碼唔洗驚

香港買啦, 要靚野又買得多先上日本亞馬遜+十集運

淘既鏡頭筆多假野

淘既鏡頭筆多假野

支鏡頭幾千蚊,支筆一百幾十
為左慳支筆整花支鏡值唔值?
有冇大光圈鏡for xt1想試伏

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.H5xYfh&id=43176779742&_u=9n56f6p11e7

試下呢個,我依家用緊
好爽

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.H5xYfh&id=43176779742&_u=9n56f6p11e7

試下呢個,我依家用緊
好爽

呢個唔係減焦環嚟咩 

試下呢個,我依家用緊
好爽

呢個唔係減焦環嚟咩 

係,但係光圈大一級
手動鏡又平

淘既鏡頭筆多假野

買威高

淘既鏡頭筆多假野

買威高

唔驚整花coating咩
我一般都是吹就算
有幾可真是成撻水漬

淘既鏡頭筆多假野

買威高

我一般都是吹就算
有幾可真是成撻水漬

威高ok的
我連抹sensor都係用威高SWAB
我本身用開Photographic Solutions swab ultra

但試咗威高仲好用仲快乾仲乾淨
又平幾倍

淘既鏡頭筆多假野

買威高

我一般都是吹就算
有幾可真是成撻水漬

威高ok的
我本身用開Photographic Solutions swab ultra

又平幾倍

蔡司都係59人仔 200張/99人仔 400張
點解要買大陸牌
Between , 買左威高個吹,感覺麻麻,好易吸塵

淘既鏡頭筆多假野

買威高

我一般都是吹就算
有幾可真是成撻水漬

威高ok的

又平幾倍

蔡司都係59人仔 200張/99人仔 400張
點解要買大陸牌
Between , 買左威高個吹,感覺麻麻,好易吸塵

當me 無講過 睇錯左 以為紙
啱啱收到

試下呢個,我依家用緊
好爽

呢個唔係減焦環嚟咩 

係,但係光圈大一級
手動鏡又平

即係買呢個環再插canon手動鏡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞