[1 champ, 29隊Tank]2020-21 NBA 休季討論區 (11)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
lm
咁之前果 1M dead cap點計
唔Waive就3M今年
但依家1M dead(個3M guarantee 1M)+1.6M人工
人工出少咗, cap hold少咗0.4M
潮真係笑話黎
你就真係笑話
唔waive 就爆cap 用唔到個中產
而家重簽 錢又比少左1.6m+1m (原本3m)
cook 錢又袋多左 2.6m+1m
簽老底 聯盟會出1m + 唔計cap

吓簽老底 聯盟會出1m?
係指球隊淨出0.6M+聯盟1M?
定球員收球隊1.6M+聯盟1M?
咁又幾好, 一路以為cook收少0.4M咁
你用返引用啦
LMA先24M, 好易trade
大把人想要
開季太多人要waive老將養新仔
賤賣黎網
有乜分別
上年都無playoff, 今年無傷都唔覺得入到
唔上唔落最On9, 仲要大年
1隻2nd round收
唔知佢覆我球隊做乜
我仲係認真諗緊有邊個superstar肯tank
非因傷真係諗唔到
Kobe 04 Lakers排11唔算tank, Tmac 03魔術最尾但Tmac唔計superstar

當打tank一年 (因傷)
David Robinson, Steph Curry
覺得今年網唔會再做trade, 除非harden
根本依家個陣完美十足上年clippers
季中好廢應該會trade DVD, 反正佢一定decline player option
想留 dvd 打 6th
反而 leVert就撞撞地
屌本身4號位簽到ibaka就fit
有冇人會買nba league pass ?

下年一個唔小心champ左又話湖人又組豪華團點打
levert大把人想要啦
今年excutive of the year應該湖
no team is even close
Hawks suns blazers 76ers算做得好
但潮超班
真EOY係雷霆
佢講上年班天才都算 今年仲要升級晒都仲天才
雷唔需要呢啲
佢係操盤個個
下兩年會自己排好哂draft order
簽老底 球員拎2.6m
球隊出1.6m 聯盟出1m
計埋之前cook 收返被waive 既guarantee 1m 今年total 拎左3.6m 比合約本身3m 多0.6m
湖人就只係比左1+1.6 total 2.6m
仲要之前waive 佢係計到岩岩好出到個中產簽人 所以上面條傻西真係好好笑
咁講真,潮呢兩年計d婆乸數係計到盡ge
上年都整到差少少30%max cap
不過啞仔冇去
本來Pop教完夢幻隊就退休
點知武肺搞到推遲左咪搞到成隊刺陪佢繼續打落去
Lin頭仲未有球隊簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞