[11月26號]美國大選新聞總匯

352 回覆
246 Like 5 Dislike
Push
唔洗咁早開始等 如果唔複雜嘅就每日兩點幾三點就有.
但呢份法律文件嚟我怕失真. 所以要花啲時間譯又要避開啲術語. 所以花多左時間.
對抗霉體
樓主真係令到啲汁好番好多 唔洗頂住啲5毛放負撚
已apply
Applied
P巴開嘅post極少毛同左膠搞事 睇得好舒服
呢條律師咁樣玩先柒,打官司從來都係行誘導性提問,係大法官未宣判時點樣係法庭裏講fraud呢?你咁樣講已經構成誹謗。

而且,呢條蛋散律師連提問環境都分唔清楚,一個係法院,另一個記者會,根本係唔同場合,大家自然要用不同字眼去interpret你嘅申訴。

你問下一般市民對fraud嘅定義咩?律師呢?法官呢?根本係唔同情況
媒體從來都係有hidden agenda係背後
我成日都講當日香港既媒體由紅既藍既再到蘋果呢啲所謂黃既係點攻擊陳巧文,今日美國既msm就係點樣攻擊trump
而過去一年半香港既黃媒係點樣影手足大頭同逃生路線?
政治係好黑暗,係並非大家睇得咁簡單
除咗理論,仲有為利益而鬥爭,當中有無數利用、出賣同背叛
黃媒背後既agenda係乜野?要建設民主中國,將本土思潮扼殺係萌牙之中(其實都唔係萌牙,當立場都報過街邊一個師奶表示原來唔港獨係唔得既時候,應該要知道嚟緊既大勢就算唔係獨都起碼係本土優先),中國既統一同強大比起香港人既生活係點、有冇自由更重要既時候咁香港既黃媒同藍紅媒企埋同一陣線攻擊trump先係正常,因為trump既做法係會將中國拆分做好多小國
所以你亦會見到蘋果賣明日大愚廣告
辛苦晒你
呢條友根本係三毛扮左膠
將antifa同香港抗爭者做類比
今年4月出post話仍然唔覺得法治已死
新聞原意其實係傳真.
但而家已經好大程度咁失去左呢個功能. 更多嘅係變成benefit唔同利益者嘅喉舌.
獲得真相嘅代價好高. 幫手譯啲原汁都係唔想大家被MSM愚弄. 如果可以令到更多巴絲去求真 成件事會更好.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞