(討論)優生學有咩問題?點解生仔唔可以要考牌?

240 回覆
63 Like 22 Dislike
兩岸關係有唔緊張嘅時候?

台灣有放鬆過對中國大陸嘅戒備?
你想我讀多啲書咪掉書list出嚟

掉篇文出嚟叫人讀多啲書係咩玩法

內文咪寫咗美國太空計劃係同時針對中國同俄國 又點算「中美」新冷戰

定你認為中俄陣營係中國做主導
人哋句是咁的用得啱咪唔會

至少未見過好似你咁錯得咁離譜先
所以我咪問你戰爭時期同和平時期嘅定義

你淨係問我南韓同台灣咪淨係答你而兩個國家嘅情況 而兩個國家又可以代表全世界?
一個政府要人民咁撚聰明做乜
越多豬越好啦
咁只能夠講你啲廣東話學得唔係咁好

至少我真係未見過人一邊叫人讀多啲書 但另一邊廂拎啲唔係書嘅嘢畀人睇按照你嘅講法 其實你放條義呆利嘅link出嚟都得

你直接叫人睇多啲新聞/社評咪得 準確又直接

片語真係唔係咁亂用建議你認真學下中文
請問你喺#幾講過?我可以碌返上去睇

我答咗你會影響你答我問你嘅問題?如果唔會我見唔到我點解要答你反而點解你直接回應我嘅問題?
#210 「falklands war英國」
#211 「家」
上面「中國係更大嘅威脅

是但搵都搵到你幾個錯處 你點判斷你嘅中文能力好過我
家陣唔係用世界層面去討論咩

你抽國家層面去講有咩用
你首先質疑人粵語能力 然後我拎喺粵語詞典有標準嘅用字指出你嘅錯誤 你又話我矯枉過正

其次你犯嘅錯除咗別字 重有誤置動詞作名詞 而點你又唔拎出嚟講?

https://www.books.com.tw/products/0010803618

可以去買而本書一齊學好粵語
如果矮 但智商好高 咁得唔得
Natural aristocracy of the talented is different than artificial aristocracy which is founded on wealth and birth.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞