點解冇咩人視美國為想移民嘅國家

401 回覆
12 Like 282 Dislike
美國當初咪又係由一大班歐洲低端移民組成
終於明點解香港人唔揀美國
好多先入為主

美國唔好點會有咁多支那種去
一個美國一個澳洲比佢哋污染晒
唔好講咁多 淨係有條友拿槍打劫,走火打傷你就算講sor9ry都好,醫療費賬單立即嚟料。
「拎子彈之前,先生麻煩先找數。」
而且排斥亞洲人嘅情況嚴重,隨時輕傷變重傷,有錢係大晒!但冇錢真係死梗!仲要岩岩比人老笠完🤦🏻
你話買保險?真係不敢想像!Cam 保險果時仲可能比人揼波鐘
香港,啲人太西不了

咁全世界得壹個地方可以去嘅啫:曾咀
醫療唔貴
單單係槍械合法已經唔想住
仔女隨時比人亂槍掃射 自己都要帶把槍旁身
狗咪有囉 黑社會咪有囉
你估美國又個個都有槍咩
有冇去過美國啊
你估美國全部都係Texas?
講粗口唔代表你識
一啲文化都冇
barking dog
屌 條廢j
我淨係知好多連登仔幻想美國好好
有啲港共做嘅仆街政策美國仲嚴重又無視
恒指創新高就話無撚用
道指創新高就話侵好波 完全無視哩年幾百間中小企執笠同高失業率
覺得美國比其他5眼國家亂,又多人有槍
住LA同三藩市係咪最好,多亞洲人
我都係咁諗
論生活質素5眼一定係澳加第一 美最後
你以為得米国有?
明明最包容外族人,最關心人權嘅就係民主派
點解你會擁護比較排外, 又睇重宗教嘅共和黨
連保險都買唔起其實你住邊都係食物鏈底層
都係廢
去到夜晚都唔敢出街
ACA一直喺度,只不過 Trump上位取消咗唔買保險嘅懲罰。要怪就怪 Obama鳩推reform 逼啲公司包 preexisting condition推高晒啲 premium
歐洲冇保險但唔洗驚call白車都收成千usd先
點睇
trump就係德裔1840後代,大把猶太人、荷蘭、新教徒,近代都有南越同韓國人等。歷史上美國主體本來就由高質的政治難民組成,好多都係被本國主流迫害而要移民去美國的,但班左癌完全忘記歷史,左毒上腦,高質移民唔要要低質。

除左美國,邊有發達國家會唔優先收高質有錢移民,反而專收連英文都唔識的低質移民?難民另計。
公立教學質素差,學生質素差異大,但係個名就擺左喺度
尤其日本韓國台灣,一聽到美國留學返嚟就即刻
英國非oxbridge根本做唔到呢種影響力
當然同呢三個國家深受美國影響都有關係

但點講都好,英澳大學喺亞洲個名真係唔夠北美嚟
叫連登仔同班white supremacist住睇吓點
你講到翻香港好易咁
好簡單 盲腸炎
你捱到翻香港咩
咁都有辦法嘅 唔好去治安出名唔好嘅地方要首要 可能情況會完全唔同 唔知美國買保險會唔會考慮地區治安嚟定保險收費呢?

又或者到時我又揸番支槍看門口⋯又係一個辦法當保險咁買
成街homeless 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞