點解冇咩人視美國為想移民嘅國家

401 回覆
12 Like 282 Dislike
有得揀都唔揀美國啦下
一街乞衣
最好都係腥港
仲有全球稅,兼稅極重,完全係triple taxation

份稅單好恐怖
要搵會計師搞
美國稅局唔接受email 只可以打長途電話!

當你深夜用3-4個鐘同美國稅局班人交過手後
你就知香港真係福地!!!

利申: 生意關係每年要交美國稅,
每年都要同美國稅局班鬼交手
共和黨喺國內啲口吻=香港保蝗派
講嘢離地又反智
真心講,香港真係最好

我愛香港!
Dominion 出術,同選民結構點樣都完全冇關係

然後第4權暴走,媒體被操縱變成黨派宣傳機器。

但根本原因乃”四維不振,人心不古“。有冇發現國力越強大,物質越豐富的國度,越容易出現人心失去精神寄託,人倫道德愈見集體敗壞的情形

美國係地球上最強大的國度,相對地面對的人心集體腐敗的問題亦係最嚴重。中共同deep state只係利用佐呢點而已。
共和黨講喎gun is basic right but healthcare is privilege
香港最好
有福地,福地人,福氣
屌打晒全宇宙
咁咪唔好移囉又冇人迫你
我屌緊福地人眼角高wor 你咩料
共和黨係美國係得最有錢同最窮果班
或者係果班既得利益者支持
利申共和黨粉
侵郁吓藥廠都比人搞政變
全民醫保啲私院同保險大鱷會咁順攤咩
Obama care唔知係為咩人而設,讀U做PT都超入息

退一萬步免費醫療都無問題,但係又要特赦非法移民同大開中門再加重稅重福利呢幾樣嘢要一齊進行真心痴線,美國慈善共和國
都無撚左綠卡抽
香港有幾多人會有槍呀大佬美國差唔多每家每戶都起碼一枝
白痴仔紅州先安全呀,民風純樸
美國仲衰過香港
想要free healthcare當兵囉
其實美國嘅福利有好多途徑比啲人揀
多勞多得,無免費午餐
唔係點養咁多新移民
你覺得加入警隊會唔會改變到班狗
歐洲交足稅就有免費醫療
點解要去你美帝
Obamcare 簡直一塌糊塗
連香港公立醫院都比唔上,仲以為窮人可以得益
移民難門檻高

美國交稅同歐洲無得比
啲錢睇你想袋入自己袋定政府袋
朋友喺德國一出糧就交42%咪又日屌夜屌

美國玩槍玩船出海玩車,遊山玩水
歐洲睇建築文化歷史
移得民就調整心態啦
樓主係咪唔知咩叫中國夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞