點解冇咩人視美國為想移民嘅國家

401 回覆
12 Like 282 Dislike
可以去槍管比較嚴嘅州,同埋留意學區同埋住宅區治安,唔係度度都住得人
移民門檻高
相比宜家會放寬既國家(英澳加)
但美國基礎教育係差、大學就世界一流,如果唔係點解咁多黑人讀唔成書
個人覺得美國好鬼正
可能覺得美國唔好嘅人 佢地喺香港生活好好啦
或者我離地
我覺得環境天氣好好 生活又方便 有保險醫療好好
講去買嘢食飯嘅服務態度都好過喺香港

利申 工作移民 嚟咗六年
EAmedical都dlc
最後個小朋友
根本美國就好正,大把野玩,大把工種,醫療一流,買屋買車買野又平又正。
除非你好撚有錢or學識,如果唔係去美國只係玩自己,美國唔係俾平凡人追求平凡生活
點解咁講啊?
自命比唔過其他移民?
OPT要先轉H1B,轉完H1B又做幾耐都唔計居留。得Google Apple級公司先肯/有能力直接跳過H1B整綠卡。未見有其他國家正式工作簽證係唔計居留。
白左造出來的假新聞來的,綁架michigan governor的是無政府主義者,班友去找右翼民兵借場訓練,然後班白左借機屈人white supremacist
我就係睇完法庭起訴書原件,踢爆班白左而在reddit又被人ban
我原文:

合法高質移民難入,劣等低質非法移民班左癌就歡迎,然後要納稅人加稅養班垃圾,班nigger仲要瘋狂產卵攞福利,然後搞壞治安,再投投共民主黨,放更多劣等人種入去
我又冇話只有紅州有
但藍州係講普世價值,左膠,支持新移民

但我重點係普遍香港人唔明紅州同藍州既分別

去到美國英文講到一舊舊又冇禮貌就真係會比人眨視

子彈橫飛
我係平凡人無鐵無學識 係美國生活得好撚開心
咁公道啲講你個題目係話點解啲人唔想移民去美國所以大家咪講啲負面野囉實際上美國退休其實都幾好地方大空氣清新好多活動空間生活費又唔算特別貴算係咁
住喺個井到最舒服
小心有反移民撚入黎咬你
香港有三樣野
福地,福地人,福氣
屌打全宇宙所有地方
英國/台灣文化近啲
日本毒撚首選
加拿大/澳洲有98移民親戚
美國conservative 多少有啲排外 左膠又...
Trump最大敗筆係冇改善醫保
不過個問題唔易解決
侵郁吓藥廠都比人搞政變
全民醫保啲私院同保險大鱷會咁順攤咩
Obama care唔知係為咩人而設,讀U做PT都超入息

退一萬步免費醫療都無問題,但係又要特赦非法移民同大開中門再加重稅重福利呢幾樣嘢要一齊進行真心痴線,美國慈善共和國

咁選民既然都buy,
都冇計
LA住華人區唔洗識英文都得
相對安全、食野買野都好多亞洲選擇
不過貴姐,學區好嘅屋預100萬
入咗去嗰啲其實無得搞,根本無人會收返佢地,畀佢地周圍瞓街野傳染病又會造成公共衛生問題。所以啲人話奧巴馬年代喺邊境度就捉人喺境內就放人就係呢回事,入咗嚟你根本無得遣返。
其實bay area都無話華唔華人區㗎啦,度度都有華人超市
利申:完全唔想同華人住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞