點解冇咩人視美國為想移民嘅國家

401 回覆
12 Like 282 Dislike
美國民主大國 經濟又唔太差
問佢有咩唔好又即時講唔出有咩唔好
但點解普遍香港人都係想移民英加澳
真心想,但班左癌太痴線
醫療貴,加埋BLM
其實係大選之前班左膠未開始浮上面
就係未浮面前大部份人嘅取向都唔會揀美國為佢哋First priority
醫療貴
大把國家民主
生活成本高
1.治安係發達世界最差國家
2. 醫療費貴
3. on9 逆向歧視(亞洲人入大學減分)
4. 美國教育唔知點解好多對世界一無所知嘅american idiots,製造好多tankies同 far-right,相比北歐tankies冇咩市場
The land of the free and the home of the brave 比班左癌變成The land of ccp's slave and the home of the coward
咁邊度做嘢都辛苦嘅其實就呢樣好主觀
Btw起咗巴打你底
最尾決定去美國生活定帶女朋友嚟香港?
度度都要返工架啦
問題係小朋友喺美國有將來
香港 不了~
拎美國護照去亞洲地方 有光環
💪
我覺得係因為有槍,香港人驚。
美國本身係移民大國黎,係香港少人去
咁多nigga不了
因為BNO移民去英國零成本,太抵
香港都有人有槍 咪一樣住咗咁耐
美國係移民大國
但有好大隱性癌
同埋人民質素差都係事實
subway已經睇到好多嘢
仲要美國人係覺得要embrace yourself
你話佢 佢屌翻你都得

英國人都會扮下嘢
表面功夫有點都好過冇

連美國人自己都話美國充滿精神病人
都啱嘅 香港搵錢真係易過其他地方
美國高端人口比唔過
低端人口打唔過
有槍既屌
香港姐。

支那人頭號理想移民國就係美國
對於生活響地獄既支那人黎講

美國係天堂啦

有槍佢地唔驚架。佢地會買槍自保。覺得好有安全感

相反我聽支那人講過話唔鐘意其他西方國家無槍。好難保衛家園
冇保險既話
貴撚到仆街wo
睇個感冒都4位數埋單

< 咁既撚樣,你識唔撚識嫁?
一係買保險,一係捱天價賬單
不過保險費都唔平得去邊
Biden可能會重推Obama care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞