真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
巴打有冇介紹 返夜12碼 真係好攰
守樓坐枱最撚爽, 最慘就突然話叫你去山卡啦定間一個月又上唔到網又坐一個鍾頭車來回無撚咗三個鐘加埋返工全日還完.

過年有利是, 無啦啦有揞口費收 (通常大牛或以上, 女人就金牛都有), 得閒就上 eBay 賣野比鬼佬同炒股.

你把口講得好有餸頭餸尾食, 見住 d 情慾男女, 男男女女上樓互摸互嘴幾撚爽.
咪係,我要求既只係工作量同人工成正比
樓豬 幾點收工啊❓
暫時沒,你睇下蛇頭群組有沒,或者上保安公司問,通常後生講到野既,都會請左先8碼9碼筍唔筍盤就再算
住宅盤巴打
仲要再巡樓,巡完就準備收工
付岀咗先喇
後生仔唔好驚蝕抵,呢d同傻人講啦
返緊九個鐘,又係萬五,一個鐘break,的士返工,日日凖時收工
每日巡半個鐘樓搞掂日日帶埋電腦返工瞓醒日頭上堂夜晚做功課
嘩屌,相認
乜而家有job live matter?
做緊散仔23k
準備巡樓,巡完就收工,早餐諗下食咩好
我就功課加炒股,啲伯伯就刨馬睇波
而家做多兩個鐘自己嘢又準備收工
Good,生活態度,不過股票既儲下好啦,唔洗炒黎炒去,月供美股
返多年過咗肺炎拎住十幾二十萬去五眼繼續讀書又得,喺香港做生意又得
返兼職又煩惱未必有更又唔穩定
其實返咩工根本唔緊要,知道自己目標唔好沉淪就得
認同
只要知自己做緊咩,不斷前進就得
計埋AL,休息時間,福利嗰啲,為返有成$80個鐘
有咩工係又未畢業,但俾錢你坐喺度做功課仲有咁高人工
其實都唔知算唔算撞鬼,可能我細膽
不過都可以講下我驚同埋古怪既野先,太耐
依稀記得一兩樣

做商廈,夜晚正常所有公司都閂晒燈
咁某單位係一間旅行社,佢個位一出𨋢轉灣就見到
日日巡都會比佢個人形立牌嚇到,不過有一日,個牌明明係正面,打完鐘之後等𨋢再望一望,唔知點解背向左我。

第二個就係奇怪事,因為自己平時都係細膽,所以當時巡樓我都會聽歌,咁每次去到某一層,
唔記得26定27樓都會開門同轉歌,而轉既次次
都係同一首歌,蕭敬騰既海芋戀
所以對呢首歌好有印象。

第三件就係我辭職既原因,就係我自以為既撞鬼
番夜更12碼,我地中間其實有三個鐘訓覺,會分組去訓,
休息室&更衣室係某隔火層,入面有個神枱(唔記得拜乜,總之就兩層紅色燈果d),神枱旁就有我地訓既幾張梳化,閂撚左燈其實好撚恐怖但係廢事開燈整醒同事,所以都焗住訓,訓親都會俾鬼責,
日日如是,真係心入面係咁"屌你老母!屌你老母!"先會郁得番整整下都怕撚左唔訓,係附近7仔坐下算。好死唔死有一日眼訓,就出事,一如以往俾鬼責,但今次不突只,仲聽到把女聲(冇女同事),係我耳邊講野,好清楚,一把幽恕既聲同我講左兩次:你做乜擘大眼訓覺既?你做乜擘大眼訓覺既?...好撚驚,當時我又係成身郁唔到,但係同時我印象係我望住神枱盞紅燈,即係我真係擘大左眼?我真係唔知,
今次屌左好耐老母先郁得番,我真係驚到仆街,即刻落去同大佬講唔做...佢問我點解,我童言童語直接話撞鬼,佢哦左聲就話好啦咁。
到換衫收工同一個好睇住我既阿叔交代我辭左職了,聽日唔會番黎,阿叔同樣問我點解,我都係照答撞鬼,之後佢搭一搭我膊頭就走了。
而我之後都冇做保安了。

可能1999 但非作故仔 諗番起都有d驚
做到主任先20k
成世都萬幾二萬 咪玩啦清

你daddy送咗層樓畀你就話打風流工啫

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞