真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
功課要做幾耐?
我係樓豬寧願每個月賺多啲
同埋你應該去下d新式屋苑睇下個d禮賓係做d咩
我諗你後生又識幾句英文都唔會比人叫你去做出入口企係度睇住個閘個d保安
本身個d屋苑都要住戶證先出入到
又有真保安把守
好多後生仔女做禮賓(仲要唔可太醜樣)
佢地係負責幫住戶做文件登記(例如住戶證)
有foodpanda就幫佢地mark低資料、訪客確認、暫存物件
根本似文員多過保安
都唔需要你理保安事務
唔做功課咪炒股上網打機煲劇睇書睇波lo
你平時放工都係做呢d架啦
但而家係返工時間默許比你咁做
因為公司寧願你有d細藝好過你恰眼訓
大佬啊,女仔靚女做邊行都有著數嫁啦,賣口乖笑得甜d,我都派啦
有咩癲唔癲,咪又係坐多陣巡樓
狗盤都夠膽做,唔好嚇親人啦
我巡樓悶啊嗎
落更玩得幾耐,電話我就一直用緊,我除左兩次巡樓之外基本上都對住電腦
正確
我踩緊兩份工
沒錯,夜更特別自由
專業既保安師,向接近11點呢個鐘數,d人走得7788之後,先會拎起個電話黎玩
想問係咪上兩日堂考張證就返得?
我都唔明
做保安好過做狗呀
有貢獻好多
講真。呢d呀叔呀姐做,有能力上連登你應該做更好的
係,報名交低500幾蚊左右連整證,跟住上兩日QAS堂,再經過嚴格既考試,跟住就可以得到QAS證書,另外等一至兩星期就會叫你去拎番張保安證,亦即係藍紙,搵工就帶齊QAS同保安證去
係,保安師既職責好重要,我感覺到被需要既感覺,呢份工簡直係夢寐以求
職業無分貴賤,唔應該以年紀去劃分,我認為自己做得比D阿叔阿姐好,我自問係一個出色既專業保安師,我感覺到我既專業,守護緊成棟大廈既安全,我係一個好重要人
而家先去考都未必即刻有位比你上堂,拎得證嚟最快都過咗年啦!不過都好嘅,趕得切農曆新年有證,去豪宅撈番陣保安𢭃利是都幾好㗎!
我之前報人力資源但沒堂,跟住報雄獅,一個星期內就上到,兩個星期拎埋牌
如果想慳錢既,而家唔知仲有沒咩仁愛堂,再就業既免費堂上
收皮啦,我就係有分搞你呢d假專業出黎,一切都係fake
嚴格考試?唔好嚇人啦!一百題MC有幾難?考之前阿Sir會抽時間同你温書嘅,又唔係要攞滿分,合格冇難度啦!
特別愛增值計劃,慳錢既睇下,不過可能沒咁快有堂
巴打,盛行啊
身為一個專業既保安師,係應該以拎滿分為首要條件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞