真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
佢返工時間咪就係自己ge生活lo
除左唔行得街之外
其實返過保安就知返工時間就係你ge私人時間
講緊除左離開崗位行街之外
你係可以打機睇戲睇書溫書煲劇炒腹睇波思考人生
物管好多真係要degree high dip
物管係多後生女做ge
同埋係著西裝返工
拎埋部電腦返去返工
解決所有問題

訓教就做耐左就會自己識搵時間偷下架啦
btw你日頭有份工就唔好再返多份保安啦
而家講緊ge係返夜更保安溫書做功課 (拎埋部腦返去)
日頭訓教之後上堂
你太專心冇人讚
仲好易訓著
而識玩ge就會做到一眼關七
有d野睇下仲會冇咁易訓著
而有事發生都係經理、ic負擔起先

香港人好膚淺的
識包裝ge話係唔會比人覺得唔專業
巴打有計劃所以要咁樣返法?因為見你都要犧牲下d睡眠
所以我建議人返夜
可能成晚先得十個人出入
根本冇得比您扮專業
而且連你上司都係返工打機煲劇ge時候
仲點會話你
最緊要冇壓力
做賊亦都唔會蠢到咁易比你扮幾下專業就睇得穿
讀書時期做過一排partime保安,係某私人屋丸做,著西裝果d, 之後有個客知道我咁後生做保安,佢話「職業無分貴賤」,表面意思話不是睇唔起你,但特登咁講姐係睇唔起
廢物後生先做保安
好心就上進d
得果15k點搵食呀
無將來呀
如果有啲閪住客你都咪話唔煩
代價係新年逗利是
返住工讀書創業一流
係,我係一個有理想既專業保安師
為左理想就要放棄一部分時間
傻豬黎,人地問起咪話半工讀緊,怕咩
最緊要唔好睇低自己
專業保安師敬上
專業既保安師上進緊,我讀緊書
我做商廈
為左小小利益,犧牲長遠舒服既日子,係唔值得
假設新年逗一萬蚊,除開一年都係幾百蚊,但係辛苦咁多,你話值唔值
沒錯
我地只要做好自己既職責就沒事
Agree 而家做緊SO 17K 黎緊升SSO 20K
重點係份工我當文職咁做又唔洗我巡樓,做report多
9碼返5日 大公司 福利好過外判 真係諗唔到走嘅理由..
而家23 目標27前升上AM
商廈都可以有閪戶
日日係咁煩呢煩路
投訴呢樣果樣
😂我都準備考保安牌
我遲吓年紀大啲,都會考番個保安牌,我係做飲食業嘅,身體辛苦唔緊要,但係心靈精神嘅折磨太大......錢小啲,沒所謂
讀咁多書, 做埋啲濕尻工, 仲搵得少過啲譚仔阿姐, 其實真係幾肉酸
唔係值唔值既問題,而係你已經被社會淘汰左。

我話比你知一個現實,呢個社會只會容納正常人存在。正常人,係要月入最少3萬,然後30歲前買樓結婚生仔,呢個係社會公認標準。咁樣社會先可以正常運作。

而你就做保安,係異類,係唔正常,影響社會運作。

下場:被社會處理掉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞