真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
係辛苦呀 當做運動
落樓梯落得多聽講會傷到關節軟組織
請問你多大程度認同?
1代表極不認同,5代表極度認同
咁你咪又係睇高自己份職業

無 無試過個人抗壓能力咁低同唔識放鬆
如果真係發生 自己又頂唔順 咁咪東家唔打打西家
個問題可以係喺公司身上 但唔必然係成個行業一樣
應該就唔得啦,我地要尊重果行既規則
講緊我老莊啊
好似仲差一條,
保命絕招:
風動跌低先,
䀹住草郁唔郁⋯⋯

留返條命仔,
聽日好返工,
繼續守護
香港安危!
No
成個行業都係咁,system 一死可以好大鑊,我受唔住壓力
雖然我中文水平唔高,但睇得出你d絕學好犀利咁
留番條命仔,守護香港安危,簡直係道出我地保安師既重要職責
炒股唔安穩
專業保安師只要返工做好野就有糧出
你講到平時坐低聽歌又睇片
有事發生係你疏忽你就知味道
最簡單就係爆竊
講總收入,物管SMG,我計佢6皮,我都屌得.
因為都唔係好多呀嘛.
當然我吹牛嘅,又冇話唔畀吹,牛不犯法!
升官發財請走別路,貪生怕死莫入此門
專業既保安師絕對係眼觀四面,耳聽八方
一有咩風吹草動我地一定知
巴打你可能少年得志,但我勸你要識得韜光養晦
無 好多閪工人工差唔多工時差唔多 辛苦多多 有咗電話做保安真係爽好多 做保安仲可以炒下股
話你2句嬲撚到搬晒啲學歷出黎 不斷用學歷去證明自己既存在價值
我推斷你平時講嘢係無乜人相信你 覺得你吹水多
所以先不斷咁做其他嘢去證明自己講既嘢係啱嘅
拿 我就唔係中大畢業 亦都唔係咩專科研究生
不過對心理略有研究
帶埋部電腦去返工
返夜班仲爽 無人少投訴 坐下睇下片睇下書又一日 過年又有利是收
啱呀 人生苦短 應該要做自己開心嘅嘢
專業保安師一定係選擇夜更
專業保安師三大原則
返工絕對唔能夠比人睇到訓覺
返工絕對唔能夠主動逗人利是
返工絕對唔應該做得太多工作
第一會比人釘牌住監
第二會比人投訴調盤
第三會影響其他同事
聽過有人訓教 俾人投訴到狗總無咗個牌真係唔好俾人見到
買一送一.
《閒魚行》/老莊
老莊老莊何所事?庚子春來宅篋笥。
日暖几帷宵擔書,龍鐘理直瘟疫避。
老莊老莊何所食?小黍常稀間粗稷。
雖有瓦房薄租收,入難敷付相木默。
老莊老莊何所思?腦門洞開向職池。
司官有晤尊阿叔,聘如交甫杳無期。
老聃青牛函關出,莊周魚樂濠梁述。
凡塵泥足辭仙山,蘭舟唱晚還斗室。
老昏手拙桂屏低,鸞珮雲中耳命提。
持節甘辛潮汐湧,清風朗月夜郎西。
(庚子七月初六作)
算啦,屌佢都費事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞