真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
兩份工都沒野做
專業既保安師係會運用時間去讀書
沒錯,呢份工簡直係一流
remote learning??
定係上夜晚630堂? 上到9點幾, 再食個飯返保安
當你功課溫書返日頭夜晚工偷偷地做同埋每星期一日假期做
但係點諗都諗唔到點有時間上堂
咩多數吖!十二碼保安絕對要返足六日工啦!就算返銀行保安禮拜六都要返半晝啦呀嘛!
話說細佬都做過幾年保安主任(工作內容比較複雜但上咗手就舒服有時間),around 2萬頭,基本上做完自己份內事就做自己嘢, 同事平時冇嘢做就炒美股, 有個同事份糧大部分都係in落美股定炒外匯(本身有層樓揸) 返嚟賺下零用錢,之後其他同事都有時間去搞吓副業,有時番工前仲會約埋做gym

平均大家都搵緊二萬五至三萬(計埋副業),性價比係好撚柒高( 睇咩盤)但前景就一撚定無( 除非你話想升上去保安公司到做經理(但忙到閪)係升到,當然要識人同大學學歷(小弟個盤學歷平均high dip, 有shitty有台灣唔知乜大,有實例係升到)

但太舒服好容易沉淪,不過最主要都係睇自己有冇啲咩目標如果有就當過渡,完全唔覺得有幾咁失禮
睇黎巴打做緊
問下樓主個邊請唔請人
12碼6日真係唔係人做
平日返工基本上冇私人時間, 放假訓醒又冇咗成日
OU DL
讀兩科基礎野,專業既保安師,絕對會善用返工時間做自已野,仲可以運用經驗向office工度
功課溫書緊係留向返工時間做嫁啦
唔夠你玩
真係專業保安師
12碼保安唔係比後生做,後生仔有上進心應該做9碼
價值觀洗腦文
咁標題不如用全民保安啦
沒錯,我認同,我都知有d人做保安根本係補貼副業,攪緊副業但又驚沒收入,一路做保安一路做副業
我呢邊full 哂
我都係人介紹先做到筍盤,自己去既又摸熟,但唔洗驚,呢行長做長有,遇到閪盤就走
傻豬黎,呢個世界唔係得打工一條出路
你睇下隔離post 講,一萬蚊又要識日文又要大學生畢業,仲要一年經驗既濕鳩玩具店店員,收錯錢仲要賠,呢d閪工唔係得一份兩份,打開勞工處成堆都係,你想做呢d閪工嗎?
12000it
垃圾機場保安 9個鐘好似都18k
睇咩類型保安

做鋪頭保安 名牌鋪頭嗰啲 企到仆街 12個鐘
20k已經高過香港60%人
做醫生都有人話你"咪又係打工, 仲要返shift "
做保安咪做保安囉, 你開心就得嫁喇
做保安冇問題
但唔好做保安狗 報驚拉手足 唔好有咩就扮跌低
aco 姐,唔好嚇人
主要睇考官睇你順唔順眼姐
it 前景良好
Agree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞