真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
是咁的
我曾經做左年幾保安,最近又開始重操故業,唔知點解其他人對做保安好有偏見

但老實講,呢份工性價比真係好高,我而家做呢度15k返9個鐘,每日巡兩次樓,大概30層樓左右,做既只係由左邊樓梯打鐘打到右邊,然後落下層,快既半個鐘行完,慢既一路睇片一路行就一個鐘左右
留意下邊層有咩問題之類,落樓就講聲比ic 就完
之後就坐向度睇片聽歌

論人工15k算係唔錯,工作量又唔多,行下就完,之後做自已野沒人理,當然最好就唔好訓覺,要訓覺就自己搵位,例如天台之類,座頭就唔好啦

對比起一d濕鳩工,例如侍應快餐店店員之類既,呢份工簡直係筍,而且仲要穩定收入,返工都係9個鐘,又唔洗點做又有得坐又沒人理你做咩

而家我都唔會想再搵其他工,反正都係搵咁多人工,做咩要咁辛苦呢
巡緊樓開post ,有沒同行吹下水
睇你人生想要D咩
你唔鍾意人地對保安有偏見
人地都唔鍾意你對工作量多既工有偏見姐
幾時有人話有問題
原來有group
我同人講起我做保安,佢地都好驚訝咁,話唔係啊,咁既年紀做保安,講緊佢做7仔
萬一二蚊做到狗咁,不如做保安
有,
昇ic
昇隊長
昇保安主任,有20k
有上進心既,做住保安上物管都得,不過我唔建樓,做ic好啦
ACO 呢
建議你考紀律部隊(除左狗)好多有得訓添,年年加人工,有宿舍,排隊實有得升
老實講 我準備緊移民都想做保安過埋依幾個月
拎埋部ipad去開工 日日玩訓食收工做gym一定好爽
一路做一路讀多啲書,你都識講26歲先嚟讀書囉.
撐你👍
可以進修物管轉文職嘅.
咁後生,大把前途!

乜20k 就叫有前景
不如你直接認無前景算啦
咪信咁多連登仔 十個有七個都係做緊樓面砌到隻閪咁
而提子d人做保安un un腳人工都追得上佢地個數先咁講
夠生活又唔諗住生小朋友唔媾女
咁都夠啦
唔建樓,係咩意思?我唔明.
要返夜更.?
你咁風趣搵15K嘥咗
唔建議
返夜更先係做保安最好既地方,沒咩人專心做自己野,我睇緊書
做保安都叫正當職業
但要日夜顛倒 好傷身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞