真心唔明做保安有咩問題

660 回覆
1278 Like 66 Dislike
沒錯,呢行都幾多害群之馬,你一個訓覺比人睇到,影響既係成個行業既觀感,我無辦法影響到人,只能夠做好自己
專業既保安師
極具建設性
如果失業 做一兩年 加進修下 返工溫下書 爽到爆
公司就係有個人巡樓玩足成程手機睇片,轉角位有個人暈左係門口,成個上身突出黎都無人理

好彩個manager個日唔知做咩,想要自己巡多一次先發現到,否則條友應該死左
會唔會係巡完條友先暈左,正常唔會睇唔到
沒錯,有好多保安其實係退休,但向屋企沒野做,返份工黎消磨時間,同佢地吹水其實學到好多野
精辟.
師兄今日星期日,聽日好去報堂上保安牌啦,最近好多都要排隊,記得問多幾間
唔好搞笑啦
仲有EO AO
仲有沒專業保安師朋友,個group突然多左二百人
多謝易樂師兄🙏,我一路有報讀課程.雜七雜八證書陸陸續續都攞咗幾張.
接落嚟三、五年應該以讀書爲主,做嘢以輔,即半工半讀.前提係冇乜特別事發生,咁會比較理想.🙂
一筆1M流下嘅錢,對我來講,已經冇乜大意義.當然錢多多係人都唔拒.
如果係相對穏定嘅每年0.3-0.5m,咁又唔同,十年八年計落,條數先至睇得下.🤫
冇問題,但冇乜渣拉囉.將來嘅世界一定唔需要咁多保安.
書,讀到夠用就算了
錢,賺到夠洗就算了
若果為興趣既,讀再多我都支持
若然為金錢既,不如停止反思下
將來既世界,邊個知,你以為你好醒,你今日就唔會向呢度同我鳩up
20年前科網股爆破,20年後既今日,又再次從頭炒起
時代發展如滔滔洪流,但總有D位置留比我地
只係你甘於平凡,定還是乘風破浪
今日我停低,唔係卻步,而係反思未來該如何前進
咁祝君好運,我都有保安牌,做過幾次炒散就覺得唔係幾啱做,但得閒就係真嘅.
乜撚野SAO
唔識就唔好9UP啦
保安從來都唔係比你做,係比你諗下跟住落黎做咩,或者個人無夢想既,又唔多想做野,可以hea住收人工,如果攪副業既,更加可以有穩定收入比你盡情去搏
根本ON9先做飲食業
萬零蚊做足成日
又要對客受氣
有D ON9鋪仲要落場,一日比左12粒鐘公司
係,真係on9先做飲食,仲有跟車啊零售店果類店員都係,人工又低又要企足成日,唔係講緊有佣金果D啊
倒不如做專業保安師
但移民做得番本行喎
你同我講到移民我邊夠你玩,講緊飲食業又唔係只講廚,中廚同西廚又有分,而家都係講緊茶記果類姐
下個月都諗住去上堂考個牌旁身
我都有保安牌不過只做過Part time,好想試吓墳場殯儀館夜更.
保安牌5年期,2025年先到期,考定就岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞