大學見過最仆街既groupmate係點?

300 回覆
4 Like 47 Dislike
咁先好
我自己寧願同廢到仆街咩都唔識既freerider一組
都唔想同識小小又on9又麻鳩煩既人一組
最痴線既係一對情侶,兩個人都係吹水王,然後點我同另一個groupmates做野,自己咩都吾做。同佢講其他意見又吾聽然後最恐怖既一點係夠膽跟教授嘈,係喺正校門口大聲跟教授鬧交,估計全部人都睇到,so 可怕
寧願同d 廢人freerider 一組
佢一早話唔識咁咪預多d 時間幫佢執埋或者教佢點做 通常呢d 見你幫佢做埋咁多都好配合
最怕d 以為自己識又唔聽人講嘅
又煩又多意見
高招
我都係
不過我叫做係最後執曬佢哋所有嘢
啱呀, 分畀佢無咁嬲
同問
試過part 過一個英文好撚差
連proj題目都理解錯又好撚自大固執嘅女人
我開頭委婉咁糾正佢 佢即刻起晒鋼
不斷堅持佢先係啱 我講一句佢講十句
最終我放棄咗 諗住分少啲part比佢做算

份嘢80%係我做 自問做得都唔差
佢居然臨交前print曬啲嘢出黎 好似老師咁用紅色筆mark曬佢認為我邊度錯
後尾我著撚咗 屌撚柒佢 佢連present都唔肯rehearsal 搞到我忍唔住同咗tutor講

最終份proj我拎全班第二高分
tutor comments話做得唔好嘅 全部係佢做嘅個幾part
仲有兩組就present先第一次見佢,一粒字都冇寫過,求其執咗人地份intro conclusion讀,Q&A仲要出聲亂鳩咁答
完咗之後miss會每組傾下做成點,有人出聲話佢根本咩都冇做過條女仲扮曬嘢話打,最後個miss仲要拋返個波俾我地話我唔知你地有冇一齊做,淨係知佢有出席present
後尾上返google drive edit睇佢淨係del咗人地個,·再打返當做咗
Intro 仲可以點樣hea 做
好彩暫時都冇遇到仆街groupmate。
煩的groupmate就有,
痴線,果陣UG project仔,咁分好曬工。一人搵少少野。其實好易做。係有條友硬係要話三日開一次會。
你有咩野要開會呀大佬,分完工,搵曬野最後先合體架啦.....
不過為左尊重佢,我同我個fd都陪下佢癲,不出所料,個會係得我,我個fd,同埋佢三條友。開會就言之無物,因為根本都搵唔切d野。開乜春會姐???
後尾佢都知自己柒,咁冇再搞呢d。
屌,但係成日send message問我地d野點,喂,大佬呀,你學幾多我學幾多,我點撚知你d野點做...? 大家都係要上網搵架啦.....

不過雖然咁講,佢都係正常人來ge。係認真d姐....佢真係臨present果日,嚮度係咁執grammar...
吾你老母
人生學到咩
最尾隻雞點
用google translate讀佢個part
從來未見過佢上堂
tutor幫我地分晒組
約咗喺學校cafe見面
冇啦啦有條毒撚走埋黎
問個毒撚係咪條撚樣佢話係
點知原來咁啱同條撚樣撞名
最後最尾一堂present先第一次見到佢
同我地成gp present既野完全唔同
佢有佢自己講
7人project我一個人做晒,其他全freeride
即使有人自己做哂啲嘢 你都可以幫手proofread下睇下有冇錯 識咁做又點會咩都學唔到
一樣,完全唔明呢啲垃圾點入u
Nds 正正常常做gpmate 都爽
咩都佢做曬又做得仔細
個個捱夜趕緊 佢就完全唔記得要交project係到訓緊
我地執緊自己果part仲要掙扎洗唔洗通宵幫佢做埋
present途中先返學出現
讀我地幫佢做既野同powerpoint
完左之後我地同professor講返件事 最後佢冇分
交垃圾畀我 然後present都唔見人
話屋企有事 個lecturer又畀佢唔pre
即刻當日send email報串佢交垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞