大學見過最仆街既groupmate係點?

300 回覆
4 Like 47 Dislike
屌閪唔叫埋我
睇撚錯左遞交時間,將1200am以為係晏晝12點,fake撚曬所有人
乜橋都ban但又唔俾橋出嚟
問佢有咩唔好 講嘢一舊舊又唔到point
「總之就唔得啦」
我同其他人通頂度橋 第二朝俾tutor講咗兩句
條仆街一行出門口 第一句就係「我話咗咁樣唔得㗎啦」

到做project嗰日 我哋要去一個地方影相
行行下條仆街冇咗蹤影
以為佢行得慢 咁邊影邊等啦
隔咗大半粒鐘 唔撚對路 打俾佢
屌佢老味佢喺條路到訓撚咗
Year1唔識世界 以為project同學霸一組就無死
點知遇著個癲既認真撚
Internal deadline前三日急call groupmate返學校
逐個打去問 做緊咩 答左無野做就中晒伏 迫住出黎
出到黎屌我地未開始做野 發晒脾氣憎恨全世界咁
講緊internal deadline係實際deadline既一星期前
好撚on9
Media
Group production 整微電影
我負責剪片 個導演好撚閪
Post production 日日掛住flirt 仔唔撚俾指導我
鬼叫佢要啲乜咩cut
拖長哂啲時間 我想翻屋企訓教呀大佬
成日話忙 flirt少啲仔 做少啲公廁咪有時間囉
我同班frd留喺大學剪通宵都唔知為乜
剪完又話唔好 dllm早唔講 等下一世先講吖
仲閪過我啲客
屌佢老母 好似得佢一個人多嘢做咁
明知寫啲野係錯 死撐
全部gpmate都話佢錯 寫出嚟實fail 佢仲要話我地針對佢
結果佢同lecturer投訴 lecturer當住成組面屌鳩佢
係咁催人再係咁chur人做,話得返四個禮拜要快啲做結果臨交前嗰三日佢都未做,跟住就話好驚唔知點算好點解你哋可以做到咁多,佢最後都做到但係做得好差
練乜 呢啲都要練 你廢㗎?
試過未傾分工但開左google slides
條友唔知做乜9 野做撚埋我個part
然後就話你做埋intro 個d 垃圾野啦
咁我就同tutor 講我地原本未傾好個分工但佢就自己做晒
tutor 就叫我試下再諗多part 出黎
咁最後都做到啦

自己做野乜春都唔講
問野就幾日先答你
到present 嗰日遲大到
自己嗰part 超撚晒時
好在tutor 明事理鬧9佢累人
之後再做project 冇人肯同佢一組
屌呢d 人自己一組算啦
做乜春野grp project
唔明咩事

我試過同major佢話佢忙緊另一科無時間做要我幫佢做
大學有2個freerider當人地present緊在google drive先改ppt, 點知我同個friend一早save左pdf ppt喺present個電腦present果刻佢黑人問號

然後要做功課又freeride。之後我同個friend用tutor個名開左個gmail。再send email鬧我地組有人freeride (份功課冇佢哋名)。我哋再cap上group扮驚訝最後report埋比prof

Free ride唔緊要 但係態度極差同串!
扮鬼婆話自己淨係識英文係咁打飛機話自己係native English speaker!
不停周圍屌人上堂講中文就係唔尊重佢!
到最後俾人踢爆識聽同講流利廣東話

聽聞仲同自己major啲人講唔gur 就quit u. 喺lecturer 面前扮委屈話全部人一齊夾埋玩racial discrimination!

未遇過任何一個人仆街得過佢
做完都唔會落佢名囉 on99 以為自己邊撚個
我都試過差唔多 條友唔識果樣嘢啦 好似買ram都有分幾廿隻有長有短 佢自己係個report寫買ram係邊隻都啱 明明係laptop黎話買長ram都得架擺得落 使撚咁複雜 我咪屌佢有分架 成份report寫撚埋畀佢做哂調查一個字都唔撚擺 成日就整色整水講佢d戇鳩format咩格式用字喎屌 唔係香港人黎話佢個臭閪國家係點點點鳩唔搭柒 好似香港巴士公司係九巴咁 佢話佢個臭閪地方叫SMRT喎應該寫SMRT 淨係識叫人同佢開會又唔撚理人 望又唔望應又唔應 WHATSAPP寫撚埋畀佢又唔睇 講三次錯三次 完咗屌撚到佢反肚
正仆街黎遲deadline幾日 係到催催催
你估個個都係deadline fighter咩
見過個堂要做Presentation,個組係外國人,有條友唔見左,打電話又唔聽,咁佢地唯有照present,去到一半,條友啱啱訓醒咁行入黎,話d groupmate 講左佢個part,然後為左佢,要番轉頭俾佢講番個part,但明顯無準備,成班呆L左
最怕係做得唔好嘅又要搶住做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞