大學見過最仆街既groupmate係點?

300 回覆
4 Like 47 Dislike
梳囉
以為你依句係我打 同我一模一樣
由諗topic 搵受訪者 約時間 揸機 剪片 字幕一腳踢

谷尻氣 同lecturer報串 搞到佢畢唔到業
點入大學
臨deadline同我講佢準備quit
Free rider淨係present個日負責買個file返嚟裝hard copy
sick leave
約好一個星期後開始討論project分工,一星期後再見,佢一個人已基本搞定個project,連essay都完成80%
搵堆souce 番黎dum 低比gpmate 做
有條女一路約做project 都唔出黎,咁諗住佢唔出黎傾就算我地傾完assign比佢做啦。點知直到最後一日完全冇做過野,仲失蹤埋,我地唯有做埋佢個part 啦。到present 前一個鐘佢竟然出現,然後話比佢present introduction 最易佢handle 到。跟住我地present 就比佢present,但之後我地搵返professor 講返佢freeride. 點知佢Diu返我地轉頭話佢生cancer 我地歧視佢要睇醫生。仲話我地迫到佢要睇精神科。
好彩professor 信我地唔信佢,我地之後就同佢講生cancer 就drop 科專心養病。我地從此冇再講過野
月經
拍片要對人㗎喎,咁都有毒撚?
賣保險、倫敦金一流
Free rider free到唔知日子present
本身知佢乜料寫好哂俾佢講都唔講
淨係講一頁 仲要係圖嚟 嗰到唔知有無1分鐘
之後交返咪俾人迫人當場執屎橋
個project 自己做咗8成以上
我遇過嘅仆街就係你依種!
DLLM最後個intro 仲要勁垃圾、要幫佢執
以前讀asso有科ge 個lecturer唔知發咩癲
將12個人gp晒落一組 (其他group得4~5個人
仲要12個有8 9個都係大陸人嚟
個gp做咗兩份project , 第一份pj由傾到開始做嗰陣差唔多一半人都冇上過水

第二份project仲誇張 有個gpmate原來一直冇入wtsapp gp (send過幾次email俾佢都冇應機) 份嘢最尾就做完嗰陣佢先入嚟 最後夾硬整咗啲task出嚟俾佢做算 quote source 仲要用KKnews
好啦終於做完 submit 份powerpoint上turnitin之後發現
wadiu成80幾% similarity
原來佢哋上網抄啲嘢rephrase 都唔做直接塞咗落powerpoint
最後同另一個隊友幫手執咗一排先交到
Dllm真係最憎朝早傾
有個groupmate約親都話自己個科chur多野做 得朝早得閒
好啦約完朝早傾個時佢又唔出聲
最後約左4次朝早 條仆街淨貢獻左個intro
以後聽親話下午夜晚唔得閒個啲我都會話我地傾完再同你講翻
真係寧願做埋你個份都唔好再叫我朝早傾
我咁樣講得你覺得係咪真係我錯
重點已經唔係出唔出嚟。你咁講唔同你就係佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞