大學見過最仆街既groupmate係點?

300 回覆
4 Like 47 Dislike
Deadline係聽日夜晚 佢今日即刻做晒成組既野 然後del晒其組員既名 再話你地成班唔做野
但我試過俾人屌返轉頭

淨返幾個鐘都未做我問佢可唔可以快啲,佢屌我急乜喺度催
巴打 我留意左你好耐
你真係好幽默

我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍

錯 應該係100倍先岩

估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力

我真係笑到爆左肚 依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀

塞返落個肚到

你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑?
曾經試過有個人聲稱自己病,所以擺唔到自己果part上written report度,完全冇打自己引用左咩資料,結果我要逐個逐個係一堆參考左既資料入面搵返出黎;又試過有一個係打中文同英文都有語病,deadline前既凌晨先開始做,跟住我就逼住要做deadline fighter幫佢改;仲有試過做英文written report,佢係自己果part既footnote入面,用曬中文參考資料、APA、Chicago既格式,又係我逐個逐個同佢改。
Deadline最後幾個鐘先開始做,唔到最後都唔知佢係freeride 定deadline fighter,完全唔明點解永遠唔肯早幾日完成份功課,係都要搞到咁趕
最尾成班同學趕左返黎,同隻雞講我俾人玩,隻雞叫埋個馬夫上黎,解釋完之後俾返車錢佢地就走左。
即係條友嬲鳩我地,搵隻雞黎想屈鳩我,又或者扮受害人,話我地搵隻雞屈鳩佢,exchange係宿舍叫雞你諗下幾撚大獲。
末畢業嗰陣周圍乞source, 畢業之後走咗去做狗
以前我都有一次試過想玩late drop
點之唔俾
然後死死氣free ride 捱完個course
我講明我唔 care個grade
外國u online IT 科
成組得我同佢兩個人都算
話會做乜做物
又話聽日就commit 又會寫report
到deadline嗰日一個commit 都無
Message又唔撚覆
最後通幾晚頂先交到
最後差啲炒

Sem尾交份report大概每人5頁紙左右
一個就最後一日果朝先求其交幾頁
一個仲垃圾 5頁夾埋應該冇500字 仲有堆上wiki抄 錯grammar 全point form
我同另一個groupmate sem頭屌到sem尾
千其唔好同dance soc 嘅人做project
話自己老豆死左做唔到野,send email 比professor投訴,個professor 話要我體諒佢
鳩做powerpoint
上網求其搵幾幅圖貼落去 仲要拉到D長闊比勁核突 字都冇隻
仲話apple 發佈會都係淨係擺圖 有料唔洗放咁多字

成日覺得自己啲嘢最好
係咁改鳩人啲嘢
你咁叻咪自己做撚哂佢
1. 有次3個人一組,開哂wtsapp gp講好哂邊個做邊part
咁deadline前一星期,發覺佢哋未開始做,咁都冇所謂啦仲有時間
交之前一日發現唔對路,佢哋嗰part一隻字都冇,最後通頂搞掂份report
交完問翻gpmate A,佢話佢自己一個做哂+一早交咗
而gpmate B乜都冇做過+潛水

2. 有次5/6個人一組,同個外籍學霸一組
佢係平時上堂勁多野問 老師問佢野乜都答到
成份ppt + report 8/9成都係佢做
佢又完全唔care你有冇做野

大學真係咩人都有
約兩點返學校傾project, 兩點先話唔舒服要遲啲黎,三點話岀門口,最後五點先到明明車程半個鐘都唔洗

黎到又話唔識做自己個part,全組快快手手幫佢做左個三張slides去。第二日等佢錄個三張slides既音,又話唔舒服,又要隔多一日先錄到。

去到present個日,催左成個下晝先交到貨,份script仲要係其中一個groupmate幫佢寫。

約好左present個晚,一齊返U一齊聽Q&A,前一晚仲話會岀現,好啦,最後都冇岀現到
Deadline前一日話自己quit撚咗
上堂瀨屎
但係呢啲post好好睇

quit U?
係呀屌你老母 之後真係唔撚見咗人

朋友share 見到
有一組Present 係咁
其他group mate都正常
唯獨有一個人嘅slide嘅風格係咁

勿相認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞