Samsung 970 EVO Plus SSD 2TB 半價 (249.99USD)

982 回覆
27 Like 11 Dislike
考唔考慮裝呢隻 heatsink http://www.cryorig.com/tw/frostbit.php
屌 有啲吸引
玩咗 Apex Legends 1 個鐘頭左右之後即刻 check 吓用咗隻 heatsink 嘅 SSD 溫度係 37 度 (舊 heatsink 係 48 度)
src : https://www.yamakoh-note.com/entry/CRYORIG/Frostbit

隻 heatsink 嘅威力似乎唔錯
早兩日買左啦
yes
過兩日出開深水埗買嚟試下先
到時再post下有無問題
wavlink ute02
屌m1 用 enclousure 好似會慢 intel u 一截
rma驚閪 早d chur爆佢換過隻新
換隻新款翻修貨比你仲正
不過touchwood未壞過ssd
最舊嗰隻已經8年
插咗咗條ssd 落塊Z97板
Windows 認到/用到 但係底板bios認唔到/boot 唔到
有冇巴打知應該點做?
更新bios
你少寫入啫.....
我之前有隻860 pro sata我都係用黎bt
驚西
mlc當然好啲
正常使用
終於到咗
想問係咪成條啪落去notebook就得?
需唔需要加任何heat sink ?
你notebook仲加得落heat sink咩
有冇巴打發現個boot drive每日寫入量都好多 我個boot drive ssd 只係裝左win 10 chrome同其他必要app game同media都係其他drive, 但用hwinfo64睇平均每日都差唔多60 gb 以上 write.

我睇返個chrome係寫入多到癡線 十幾分鐘都已經1gb disk write 好似不斷寫完又del寫完又del咁 因為個容量就無咩變過
咁多條好似都冇災情要寄番去換
用Firefox啦
斷估分別不大,讀寫多可能是不斷sync account
買得samsung ssd 就係因為佢低到痴線既維修率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞