Samsung 970 EVO Plus SSD 2TB 半價 (249.99USD)

982 回覆
27 Like 11 Dislike
點解唔用Samsung 自家出既software clone
買多左條2tb 有冇ching 收留? 原價放
Samsung Clone disk 果度我可以分享少少
我部機本身兩個ssd slot, 我頭一次clone 既時候 970 放spare slot, clone 完部機直接自動用970 boot 到,不過轉返插main slot 果時boot 唔起。我唔肯定係唔係因為我第一次clone 完熄機無拿走main slot 本身個ssd 所以搞亂左個system 定點

第二次再clone 我費時煩,直接插970 落main, 用spare boot 舊ssd, clone 完蚊走埋佢。
冇晒m. 2 位
留tg
notebook得一個位
點解amazon free shipping 送香港一定用sf , 隔離中資新強就用ups, 想避大陸野真係好難
我係m.2 clone 去HDD 再clone 去 呢條野到
一clone 左去HDD到開機 慢到痴左線以為壞咗

之後先醒起ssd本身就唔洗磁碟重組 所以轉左落HDD就慢到直頭用唔到咁濟
有無分泰國定韓國好啲
系統聽人講裝落慢果隻度?
系統-> 970 evo plus
games-> 980 pro
啱唔啱
全部都係made in china
只不過避稅依家95%整完再換去korea /thailand入盒咁

你睇個盒重有簡體字就知咩事

俾盒2019年你睇下
留 tg thanks
得1條M2槽
用緊 WD Blue 250GB 2.5" SATA SSD 裝WIN10
條2TB 970+到左應該換走WD,970+間 250或500 GB裝OS?
定係留返SATA SSD裝OS,2T裝Game分開會用得好D?

隻WD 4k read write都慢唔少
我又買多左條2tb 有冇ching 收留? 原價放
巴打們你地收左貨未?
我11月23號訂但宜家仲未收到
個status卡住左係11月25號
"Package departed an Amazon facility
San Bernardino, California US"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞