Samsung 970 EVO Plus SSD 2TB 半價 (249.99USD)

982 回覆
27 Like 11 Dislike
送去智能櫃使幾耐呀
行過去五分鐘都唔使
Sf要唔送上屋企一定要打上cs改?
有冇話要邊個stage前
同問 我都要改
最好清關前改啦,不過都冇用,我未到香港前已經改咗,佢送之前都打咗兩次電話嚟,不過做緊嘢唔得閒聽,可能唔想太多件喺手。結果又要等多一日,到而家都未收到 SMS 攞件
咁我等佢打電話先改仲好 搏下果日我得唔得閒
2tb 去到1200tbw , 每日寫300 gb 都可以玩十年
大家用咩 Tools 轉個 Windows 落去條 SSD 度呀?

用原裝個 Samsung Data Mirgration 好慢呀,得21MB/S.

已經係 NVME SSD 轉過去。

用外置盒,之前抄DATA 都可以過百 MB。
而家唔係驚 TLC 壽命,係驚 controller 短命
你地電腦係用一條過定係一條裝windows一條裝game/其他野?
我而家上順豐都check到了

去完Wisconsin 又去左chicago...

我諗就上機。。。

星期9落單仲慢過你地
仲要原廠個tbw 係好保守 事實係多好多
星期九
星期四
仲諗緊咩地方一個星期有九日
980 pro 1tb for window同極大型game 好似gta 5同 cyberpunk

MX500 2TB for其他game

不過而家有多條2tb 970 evo plus 可能大型少少又唔係好高要求個d 就放入去 好似apex legend
Windows同game放入同一張會唔會快啲?
定分兩張快啲?
底板有幾多 M.2 就插爆
其實就算係講gen4 gen 3 同sata相差都好少 講緊幾秒, 不過等緊rtx i/o會唔會真正用好d gen 3 and gen 4
亞馬遜用爛鬼紙袋裝住 撞到側邊凹曬 🌚
入咁多隻
主力機
900p裝windows
a1000裝試機windows
sx8200pro裝game
s3610擺垃圾同vm
s4500負責backup以上幾隻
960pro就dl嘢/bt
total 9TB左右

二奶機
970evo+裝windows
6000lite裝linux同垃圾
mx500 bt
另一隻mx500 backup windows& linux
total 2.75TB

啱啱買嘅2TB 970evo+未諗到點用
嗰啲係之前買落, 凹曬嗰隻先係亞馬遜
轉個手賺到笑
970 evo plus
970 pro
980 pro

三叔fans?
買黎儲?
970 evo plus 2T暫時未有用途 應該都會加去主力機
970 evo plus 1T 放咗喺notebook

主力機用
980 pro 1T
970 pro 1T
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞