21/22 NON-JUPAS 專區 [3] 慎防伸手黨

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
啱啱報咗EDU 幼兒higher diploma
我想問 多數係咪會收?
Asso有year 3?
asso最多讀2年, 冇3年, 如果你係讀degree 最多只可以tran去year 1, senior entry係for sub degree only, 唔係year 3 trans year 3
Non jupas師
其實asso係最多讀4年
只係入degree個下點都係入year1-3
不過而家要睇cc批唔批佢retake
係鯨大
係咩 好似聽過ou有人tran到去senior
igcse嗰度應該唔正常喎 我都冇呢個問題
想問下miss左hku個first round係咪就無conditional offer,我以為係今日2359截止,但係原來係今日noon截止
year 1報錯sub degree holder點搞
Poly師
hku 唔係交咗錢就submit 咗咩
其他document 可以補交
我差personal statement 未交
同問
我想問呢度有無人見過案例係報左cu 然後比2nd choice收左 我嘅lecturer講話如果你唔係將個科擺第一嘅話佢就會直情唔考慮
有有ching知道cu俾完錢之後可唔可以再upload文件?
push 同問
有冇ching知ust integrative systems and design 難唔難入 gpa cut off大概係幾多
想問ust係咪一定要upload埋中學成績表?
其實係睇科,有啲科例如pacc,你唔擺做第一連in都唔會in你。又有啲例如ibba,即使放第二都會in同比offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞