21/22 NON-JUPAS 專區 [3] 慎防伸手黨

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
十萬千萬百萬個感謝
我2個lecturer都未覆我搞到唔敢submit
同想問下early round完前未有referee咁當唔當係early round
呢個唔清楚
如果你基本資料都差唔多齊曬,迫於無奈遲少少交reference letter都應該ok之前聽cu admission talk都有唔少人問,佢話可以補交,不過最好就唔好欠缺太多基本資料證明,始終都要大概知你咩人program先會派interview
Thank youuuuuuuuuuuuu
我有聽過cu只會係early round睇local
如果報regular好似係淨睇non local
唔知真定假要等其他人fc

除咗Engine
上年IE 2.98都有offer
咁我就唔知了
唔熟engine科
今日打咗去問,佢話15號apply都得
first round offer幾時派?
DSE英文有冇3 前者無3 can bye bye
想問咩科?
第一次報hku non-ju 想問交完錢仲比唔比改資料
報cu個陣submit完先發現報左second choice 報左ee yr1 entry(本身想報senior yr entry) 唔記得轉 不過1st choice系冇錯 宜家改唔到資料 不過我都知2nd choice基本上都冇乜用 我應該開過個新ac 定係直接交錢..
想問下報hku有兩個referee會唔會機會大啲? 我而家搵咗一個
得一個同有兩個有冇分別?
報錯*second choice
想問下hkcc 填cu 個cgpa out of 係填4.5定4
今年開始改左制 唔係好確定填咩thx
我grad 左 asso, 重要唔要reference letter
有冇巴絲打報咗cu philosophy已經收到interview?
定仲係太早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞