21/22 NON-JUPAS 專區 [3] 慎防伸手黨

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
5000可以internal transfer 架,你有ppp offer嗰陣記得decline ais個offer
多謝你!咁我而加係咪應該交錢之後accept咗個offer先? 到有咗其他offer 先再同佢講返decline?
唔使同佢講decline,你可以自己去㩒reject offer
佢個意思係5000俾左就冇得退,例如你之後揀左其他大學offer。
但如果係揀cityu其他offer,唔洗再俾多5000。
要打返Pending,證明你有意願考IELTS
同班有幾個同學都收到同一科嘅offer
明明差不多時間報
佢地有無我咁高分
之間有個人email叫我send supporting documents比佢
點解我仲未有offer
利申GPA 3.94
full cert, ielts 7
Direct offer?
conditional offer
驚你最後收到三大offer 唔要佢哋offer 搞到佢哋又要曬時間比offer其他人掛
可能掛🤔 你又知係city😂😂
呢啲嘢nonjupas好常見
總有人高分反而冇offer

唔通要gap year
唔甘心咁樣去讀水泡科
而家先12月
我唔知係邊間 不過而家三大都未出offer咁就緊係唔係三大啦
不過聽講CU EE已經出咗conditional offer
我報左socisci 應該無咁快出
巴打你有無報三大
一科first year entry
中大同xgu就senior year entry
city llb 起碼1月sin 收到, BTW ur ielts score need to have at least7
搭單問 係咪本身要讀相關嘅科先會收到
想問下 我CU nonjupas third choice 放左public health. 然後佢send email咪約interview.

但我想問其實放third choice 佢會唔人考慮,定in黎都晒時間?
叫得你去就唔會唔考慮
我覺得你唔介意讀去左先無壞嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞